Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOY OF LIFE

Radionica Sheng Zhen Qi Gonga: ‘Unutarnji mir i samoiscjeljenje’

suncokret
Davor Javorović
04.12.2009.
u 14:39

Fizički ove vježbe pročišćavaju energetske meridijane, jačaju kralježnicu i mišiće te neutraliziraju negativne posljedice stresa koje danas samo rijetki ne osjećaju.

Tijekom ovog vikenda (5. i 6.12.) u Dvorani Ansambla ‘Lado’ održava se radionica tradicionalna kineska praksa njegovanja životne energije Sheng Zhen Qi Gonga: ‘Unutarnji mir i samoiscjeljenje’ s majstoricom Jing Li koje organizira Joy of Life, centar za razvoj ljudskih potencijala i antistres studio.

Sastoji se uglavnom od sporih, tečnih, opuštenih pokreta i meditacija kojima se usmjerava životna energija i time se odstranjuju blokade i energetske neravnoteže u našem sustavu. Sheng Zhen Qi Gong se izdvaja po tome što naglašava cjelovit pristup – vodi iscjeljenju tijela, emocija i duha.Kroz redovito prakticiranje Qi Gonga na mudar i nenasilan način odstranjujemo prepreke zdravlju tijela i uma i umanjujemo stres.

Učiteljica  Li Jing, jedna od glavnih učitelja Sheng Zhen Qi Gonga, rođena je u Pekingu,a živjela je i putovala po čitavom svijetu sa zahvalnošću akumulirajući iskustva uz obitelj, učitelje i prijatelje. Borilačke vještine Wushu je počela učiti od svog oca, poznatog učitelja Li Jun Fenga koji je prošle godine gostovao u Zagrebu.

Na radionici će se učiti forma Jesus standing Qi Gong, koja se dalje prakticira grupno ili kod kuće. Vježbajući se osnažuje tijelo i kralježnica čini fleksibilnijom. Fleksibilnost koju tako razvijamo ne proizlazi iz sile, iz tjeranja tijela do i preko njegovih granica - već iz otpuštanja, dozvoljavanja qi-ju da preuzme ulogu volje. Tijekom prakse kako qi sve nesmetanije teče tijelom, polako se otvara srce praktičara i tako malo pomalo dolazimo u kontakt sa svojom pravom prirodom. Ljupkost i sklad koju razvijamo vježbajući je jednostavno refleksija naše istinske prirode – prirode satkane od suosjećanja i sklada.

Fizički ove vježbe pročišćavaju energetske meridijane, jačaju kralježnicu i mišiće te neutraliziraju negativne posljedice stresa. Mišiće jačamo kroz relaksirani pokret, a ne putem tenzije.

Sudjelovanjem na radionici omogućujete širenje prakse Sheng Zhen Qi Gonga te tako direktno utječete na poboljšanje zdravlja i svjesnosti u zajednici.Također  omogućujete organizaciji koja ima plemenite ciljeve da opstane u materijalnom svijetu i ispunjava svoju misiju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije