Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ima svojih prednosti

Psihoterapeutkinja otkrila: Ovo su dobrobiti suzdržavanja od seksa!

Shutterstock
17.05.2024.
u 23:29

Mancuso je rekla da kod ozbiljnih izlazaka, prerani seks može spriječiti sposobnost pravog upoznavanja nekoga

Njujorška psihoterapeutkinja Christina Mancuso rekla je da odluka o celibatu može biti povezana s vjerskim uvjerenjima, fokusiranjem na karijeru ili željom da se "ima kontrola".“Mogu često izlaziti, ali intimnost čuvaju za nekoga s kim grade vezu”, objasnila je, ističući da celibat “nije prikladan niti poželjan za svakoga”.

Lako je i ugodno okrenuti se seksu kao nečemu za potvrdu i trenutačno zadovoljstvo, dodala je, ali "kultivirati sposobnost i samopouzdanje da prepoznamo vlastitu vrijednost u dopuštanju nekome da nas osobno upozna puno je teže",  piše NY Post.

VEZANI ČLANCI:

Mancuso je rekla da kod ozbiljnih izlazaka, prerani seks može spriječiti sposobnost pravog upoznavanja nekoga. Izostanak seksa, dakle, "dopušta prostor za onu ranu fazu uzbuđenja i iščekivanja" koja prati učenje jedno o drugome.

“Čim intimnost dođe u igru, ona iskrivljuje nečiju sposobnost da to jasno uoči”, objasnila je. "Tada ima previše intenzivnih emocija i često kada se unesu prerano, mogu biti propast onoga što se tek treba razviti."

Uzdržavanje od fizičke intimnosti, dodala je, može samcima dati prostora da "prepoznaju što zapravo žele i trebaju". “Ako je netko zainteresiran za vas, a vi se ne poseksate s njim i ne javi vam se, onda ste prije nego kasnije shvatili tko je i što traži”, objasnila je. “Također ćete se osjećati mnogo bolje znajući da toj osobi niste dali više nego što zaslužuje prije nego što ste to shvatili.”

Stručnjakinja za seks tvrdi: Ovo je osam znakova da ste dobri u krevetu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije