Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trend

Prve domaće 'martensice' s potpisom Aleksandre Dojčinović

aleksandra dojcinovic (1)
Foto: Arhiva VL
1/3
01.11.2012.
u 00:01

Mlada hrvatska dizajnerica u suradnji sa Shoe.Be.Do-om kreirala je prve Dr. Martens čizmice s hrvatskim potpisom!

Od 1.4.1960. kada je proizveden sada već kultni model \'1460\' pa do danas, \'Marte\' su pisale povijest mode, i punkera i grungerica, ali i hollywoodskih celebritija.

Svoje kolekcije za ovaj kultni brand dizajnirali su već Raf Simons, danas kreativni direktor modne kuće Dior, Yohji Yamamoto i model Agyness Deyn, a ovih dana Dr.Martens je započeo suradnju s dizajnericom Aleksandrom Dojčinović, koja je ekskluzivno za ShoeBeDo kreirala tri modela \'Dr. Martens by Aleksandra Dojčinović\'.

Ovim limited editionom Dr. Martens, nakon svjetskih, ulazi i u hrvatsku dizajnersku kolaboraciju. Aleksandra je dizajnerski \'touch\' dala kultnom modelu \'1460\' i motorističkom modelu \'Vi\', i na taj način desetljećima prepoznatljivom izgledu Marti udahnula dodatnu posebnost, koja ih čini još više cool, trendi, istodobno nosivima i sexy.

Aleksandra je sama rekla:

-Velika mi je čast što sam postala dio Dr. Martens obitelji, pogotovo ako se uzme u obzir činjenica da je čast da dizajnira za njih prije mene povjeravana nekim od vodećih imena svjetske dizajnerske scene. Ponosna sam i što je preko mene Hrvatska postala dio bezvremenskog Martens trenda i drago mi je da su modeli koje sam dizajnirala već sada privukli pažnju cura sa stavom i stilom. Jer baš na takve sam i mislila dok sam dizajnirala tri modela, koja su našla svoje mjesto i u mom ormaru s cipelama i sigurno ću ih ove zime puno nositi na različite kombinacije, i dnevne i večernje.

- Kada nešto radim uvijek se nastojim staviti u kožu ili u ovom slučaju u cipele onih koje će to nositi. Htjela sam da moje marte budu prepoznatljive, neobične, elegantne, da djevojkama jednako savršeno upotpunjuju romantične haljine ili skinny traperice. S obzirom da se military trend ove sezone vratio na velika vrata, sigurna sam da će domaće fashionistice s mojim Martama znati kako zablistati na špici, s druge strane odvažne poslovne žene i cure koje su stalno u pokretu kombinirati će ih na dnevne boho kombinacije, - otkrila je dizajnerica o svojoj inspiraciji.

\'Dr. Martens by Aleksandra Dojčinović\' čizme dostupne su kao limitirana kolekcija u ShoeBeDo dućanu u Gajevoj u Zagrebu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije