Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrabra djevojčica

Djevojčica mislila da ima prištić, a liječnici dijagnosticirali rijedak oblik tumora

Instagram
11.03.2020.
u 07:00

Nije imala nikakvih znakova da ima rak, a dijagnosticirana joj je bolest samo zbog prištića koji je imala na leđima.

Lynden Smith sedmogodišnja je curica koju su prozvali ''heroinom'' nakon što je zbog svoje dijagnoze raka odlučila skupiti novac za istraživanje i liječenje raka kod djece. Na ljeto 2019. godine Lynden je ponosno pokazala svoj prvi prištić roditeljima koji je imala na donjem dijelu leđa, ali to nije bio običan prištić, prenosi Daily Mail.

Pogledajte kako izgleda život s vitiligom Ivane Antunović Jović:

Nakon tjedan dana njen prištić je promijenio boju, a njeni zabrinuti roditelji, Dan i Amanda, odveli su je liječniku koji je rekao da je to samo upaljena urasla dlaka. No dva dana kasnije natekla je i upalila joj se desna prepona pa su liječnici njene uzorke poslali na testiranje. Nakon nekoliko tjedana, Lynden je dijagnosticiran rijetki oblik non-Hodgkinova limfoma. Imala je kancerogeni tumor u grudima i preponama te je morala proći šest intenzivnih kemoterapija i nekoliko mjeseci boravka u bolnici.

No, Lynden nije gubila nadu i ostala je hrabra. Kada je doznala svoju dijagnozu, samo je pitala majku može li donirati nekoliko dolara za istraživanje dječjeg raka. Iznenadila je svoju obitelj kada je prolazila kroz najteže vrijeme svoje bolesti, a odlučila je raditi narukvice koje će prodavati i zaradu dati u udruge. Tijekom zadnjih šest mjeseci, Lynden je prikupila više od 385.000 kuna za istraživanje o dječjem raku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lynden’s Lotus (@lyndenslotus) on

Lynden se borila s rakom trećeg stadija, samo jedan korak od raka koji se rijetko kada izliječi. Ipak, ona je uspjela i prije nekoliko mjeseci dobila je rezultate od liječnika da je pobijedila rak. No, sada se Lynden bori s novim problemom, a to je vršnjačko nasilje. Zbog svog raka, ostala je bez kose i trenutačno ima jako kratku frizuru. Zbog svoje kose, trenutačno je meta izrugivanja njenih vršnjaka jer ona 'izgleda kao dečko'. No, Lynden je za vrijeme svoje dijagnoze osnažila i pronašla novi cilj u svom životu – ona sada želi biti onkologinja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije