Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Amerika

Protiv pretilosti porezima i većom cijenom gaziranih pića

debeli
Reuters/PIXSELL
22.06.2010.
u 12:00

Povećanje cijene gaziranih sokova za 35 posto je u bolničkim kafeterijama dovodilo do smanjenja njihove prodaje za 26 posto, objavila je plivazdravlje.hr

Povećanje cijene gaziranih zaslađenih sokova dovelo bi do smanjenja njihove konzumacije i povećanja prodaje zdravijih alternativa, predlažu znanstvenici s Harvarda, kako je objavila plivazdravlje.hr. Naime, povećanje cijene gaziranih sokova za 35% je u bolničkim kafeterijama dovodilo do smanjenja njihove prodaje za 26%, pokazao je eksperiment. Neke savezne države već razmatraju uvođenje dodatnih poreza na gazirane sokove jer pretilost svake godine povećava troškove američkog zdravstvenog sustava za 147 milijardi dolara. Procjenjuje se kako na gazirane sokove otpada 7 posto svih kalorija koje se konzumiraju u SAD.  Brojna ranija istraživanja ukazala su na važnu ulogu ovakvih napitaka bogatih šećerom u razvoju pretilosti, ali i dijabetesa, bolesti srca i moždanog udara. 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije