Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi parfemi

Proljeće miriše na strast i glamur

fragrance (1)
Foto: Arhiva VL
1/10
12.03.2012.
u 09:36

Dok neki slave proljetnu romantiku, drugi su u parfeme \"ugradili\" molekule koje izazivaju požudu

S buđenjem prirode procvjetali su i parfemi prožeti suncem i svježinom. A najveće parfemske ikone živnule su u novim verzijama!

Cvjetni pozdrav suncu

Prepoznatljiva parfemska bočica s mašnom modne kuće Chloé ove sezone dolazi u živahnom zelenom izdanju koje priziva svjež zrak, sunčanu svjetlost, proljetni vjetrić, nježno tapkanje bosih nogu po travi...

Miris ruža lagan kao rosa – tako Chloé opisuje svog zelenog vjesnika proljeća. L’Eau De Chloé prožet je, kažu, čistim kisikom i laganim daškom citrusa koji već najavljuju ljeto i bude želju za ohlađenom limunadom.

Za novi miris Calvin Klein Sheer Beauty, koji odiše ljiljanima i božurima osvježenim slatkim voćem, kažu da je prepun šarma i prirodnog seksepila.

Urbani glamur

Omiljeno modno spajanje suprotnosti poput rokerskog stila i visoke elegancije odražava se i u parfemima. Za ljubiteljice street stylea stvoreni su mirisi kao što je novi John Richmond Viva Rock koji, kažu, slavi rock’n’roll stranu života – nepredvidljivu, dinamičnu, strastvenu...

Viva Rock senzualan je spoj kaktusova i trešnjina cvijeta, egzotičnog voća karambole, ruže, jasmina i irisa.

Moćnim mirisnim notama odiše i nova parfemska verzija Kenzo Flower Tag: mak, rabarbara, crni ribiz, jasmin, božur... gurmanski začinjeni vanilijom i pralinama!

Mirisne ode ljubavi

Cvjetni buket kao izraz ljubavi odlično “funkcionira” i u bočici – pokazuje to novi parfem Givenchy Le Bouquet Absolu koji je, kažu, osmišljen baš poput romantičnog buketa. Mirisni simbol ljubavne poezije i sanjarenja nježna je i ženstvena kombinacija cvjetnih i voćnih nota.

Za romantičnu poruku “udaj se za mene” idealan je parfemski buket crvenih ruža – novo ljubavno izdanje poznatog Lanvinova mirisa Marry Me! koji njegovi tvorci opisuju kao bočicu prepunu emocija.

Eliksiri strasti

Seksepil i magnetska privlačnost, alkemija koja vodi osjetila u opasna, neistražena područja i hvata u ljubavnu zamku...

Takav je, kažu u Dieselu, njihov novi “ljubavni napitak” Loverdose – opojna kombinacija jasmina, anisa i likera od sladića. Parfem Loverdose sadrži "molekule koje u mozgu potiču privlačnost i požudu".

Parfem koji “izaziva ovisnost” predstavio je i Roberto Cavalli. Miris sa “sunčanim” i “ekscesnim” notama savršeno prati Cavallijeve animalne kreacije na modnoj sceni.

Vječne ikone

Guerlain je lansiranjem mirisa Shalimar 1925. godine izazvao senzaciju i osigurao si mjesto među najvećima u parfemskoj industriji.

Da bi se približio novim generacijama koje ne poznaju Shalimarovu povijest, Guerlain ga je modernizirao u novu verziju Shalimar Parfum Initial koji je, kažu, zadržao izvornu “alkemiju”.

A od 1947. godine ne predaje se ni Miss Dior, prvi parfem slavnog kreatora. Miss Dior kreiran je kao mirisno utjelovljenje visoke mode i smatra se začetnikom trenda couture parfema. U novoj ediciji nudi se u tri “osvježene” verzije: Eau Fraîche, Eau de Parfum i Eau de Toilette.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije