Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Problemi s orgazmom, manjak samopouzdanja, partnerove vještine... Evo zašto žene ne uživaju u seksu

Za veliki broj žena seks je sve osim ugodan i zadovoljavajuć, kako je pokazalo istraživanje provedeno na sveučilištu u Australiji.
26. veljače 2020. u 22:52 1 komentara 3024 prikaza
Foto: shutterstock

Istraživanje provedeno na sedam tisuća žena od 18 do 39 godina pokazalo je da više od polovice žena seks smatra nezadovoljavajućim i neugodnim. Žene koje nisu zadovoljne seksom tijekom odnosa osjećaju emocionalno nezadovoljstvo, tugu, stres ili posramljenost. Iako je istraživanje pokazalo da zapravo jedna od pet žena boluje od ženske erektilne disfunkcije, Susan Davis, glavna stručnjakinja u istraživanju, zabrinuta je s brojkom koja pokazuje koliko žena ne uživa u seksu.

Saznajte što je to nizak seksualni nagon kod žena:

"Postoji pretpostavka da ženina seksualnost postaje problem samo kada je starija. Budući da je seks svugdje oko nas, pretpostavlja se da ga osobe mlađe od 40 godina razumiju i ugodno im je za vrijeme odnosa, rekla je za nypost.com.

Najčešći uzorci nezadovoljavajućeg seksa su loša slika o svojem tijelu, problemi sa seksualnom uzbuđenosti, problem s postizanjem orgazma i partnerove vještine. Neki od faktora koji mogu utjecati na seks su težina, status veze i dojenje, ali najveći faktor koji utječe na seks su antidepresivi.

Davis je otkrila da žene čije samopouzdanje proizlazi iz njihovog izgleda imaju najviše problema tijekom seksa: "Žene koje svakodnevno brinu o svojem izgledu i kojima je njihov izgled zapravo odraz njihovog samopoštovanja i vrijednosti imaju manji seksualni nagon. Također su tijekom seksa posramljene i imaju manje seksualno zadovoljstvo."

Pogledajte kako je ženama bilo nekad, a kako je danas:

Jeste li se pronašli? Žene će pred partnerom pustiti vjetar nakon devet mjeseci, a muškarci nakon osam Žele seks svaki dan Žene u pedesetima pokazale: 'Menopauza nam nije uništila seksualni nagon, baš suprotno' Potpuno iskrena Ispovijest ovisnice o seksu: 'Bila sam s više od 130 muškaraca'
Hitni odjel koprivničke bolnice, liječnici se žale da nemaju opreme
POBUNA U KOPRIVNICI
'Nemamo zaštitnu opremu, svi ćemo se zaraziti'
A1 Hrvatska
HOME OFFICE
Najbolji savjeti za što bolji rad od doma