Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Probioticima se najuspješnije boriti protiv povišenog kolesterola

Nakon devet tjedana uzimanja probiotika ispitanicima je izmjerena 12 posto manja razina LDL kolesterola nego onima koji su uzimali placebo...
11. studenoga 2012. u 16:05 2 komentara 157 prikaza
mlijeko

Probiotici su jedna od najkorisnijih stvari za naš organizam jer pomažu u prevenciji srčanih bolesti, ali i snižavanju razine lošeg kolesterola, zaključili su znanstvenici s kanadskog sveučilišta McGill. 

Kao probiotici su živi mikroorganizmi kojei uspostavljaju ravnotežu između tzv. "dobrih i loših" bakterija) u našim crijevima, jer mikroflora u našim crijevima može postati poremećena uslijed bolesti, stresa, starenja, uzimanja antibiotika ili drugih lijekova, izlaganja toksinima i prekomjernoj konzumaciji alkohola i dokazano djeluju na sprečavanje dijabetesa tipa 2, a pomažu i kod gripe te
upalnih bolesti crijeva poput ulceroznog kolitisa i Crohnove bolesti.
Prema rezultatima novog istraživanja konzumacija probiotika dva puta dnevno može drastično smanjiti loš kolesterol, piše Daily Mail. Nakon devet tjedana uzimanja probiotika ispitanicima je izmjereno 12 posto manja razina LDL kolesterola nego onima koji su uzimali plProbiotici su jedna od najkorisnijih tvari za naš organizam jer pomažu u prevenciji srčanih bolesti, ali i snižavanju razine lošeg kolesterola, zaključili su znanstvenici s kanadskog sveučilišta McGill.

Probiotici su živi mikroorganizmi koji uspostavljaju ravnotežu između tzv. "dobrih i loših" bakterija u našim crijevima jer mikroflora se može poremetiti uslijed bolesti, stresa, starenja, uzimanja antibiotika ili drugih lijekova, izlaganja toksinima i prekomjerne konzumacije alkohola. Dokazano djeluju i na sprečavanje dijabetesa tipa 2, a pomažu i kod gripe te upalnih bolesti crijeva poput ulceroznog kolitisa i Crohnove bolesti.

Prema rezultatima novog istraživanja konzumacija probiotika samo dva puta dnevno može drastično smanjiti loš kolesterol, piše Daily Mail. Nakon devet tjedana uzimanja probiotika ispitanicima je izmjereno 12 posto manja razina LDL kolesterola nego onima koji su uzimali placebo.

Probiotici se mogu nabaviti u ljekarnama i trgovinama zdrave hrane u obliku tekućina, pilula ili praška no najbolje ih je konzumirati iz jogurta.

 

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo
  • Miške 3:

    A sirutku ?

  • B Kosa:

    Iz osobnog iskustva znam da su ovi probiotici potrebni i korisni. Mlijeko nisam apsolutno podnosio kao mnogu hranu. poslije uzimanja probiotika sve sam mogao koristiti hranu i mlijeko. Uzimanjem antibiotika oni izvrse pravi genocid nad onim korisnim bakterijama i nji trba obnoviti