Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez muljanja

Priznajte si iskreno koliko alkohola pijete

alkohol
Pixsell
27.02.2013.
u 13:17

Većina ljudi koji povremeno piju podcjenjuju ukupnu količinu alkohola koju popiju...

Obično pijete vikendima i poneki put pretjerate? Pa ubacite i pokoju čašu vina ili pivo u dnevni ritam? I dakako, zaboravite koliko ste popili? Znanstvenici sa sveučilišnog koledža u Londonu utvrdili su da milijuni odraslih osoba misle da piju manje nego što zaista popiju i tvrde da nemaju problema s alkoholom iako to nije sasvim točno. Mnogi ispitanici, otkrilo se, zaboravljaju (svjesno ili nesvjesno) ili čak lažu koliko su popili.

Do poražavajućih rezultata došlo se uspoređujući brojke prodanih alkoholnih pića s odgovorima ispitanika o tome koliko piju. Kada su te dvije brojke uspoređene, pokazalo se da nedostaje 40 posto alkohola koji je prodan, pa studija sugerira da je gotovo polovica odrasle populacije na rubu alkoholizma. Zaključeno je i da su 80 posto žena i 75 posto muškaraca koji često piju alkohol zapravo alkoholičari, iako po službenim podacima, kategoriji alkoholičara pripada tek 13 posto žena i 22 posto muškaraca u Velikoj Britaniji. 

Kako znati pijete li previše?

Jedinica alkohola je mala čaša vina, pola krigle piva ili čašica žestice, a stručnjaci smatraju pretjerano pijenje kada žene konzumiraju više od šest jedinica jednom u tjednu ili muškarca koji pije osam jedinica odjednom. Tjedno, žene ne bi trebale piti više od 14 jedinica alkohola, a muškarci 21, piše Daily Mail.

Komentara 1

AN
Antiša
19:12 27.02.2013.

Nikada ne pijem previše. Pijem koliko mogu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije