Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOĆENJE U PRIRODI

Prespavajte u zdanju Stjepana Planića ili u onome alpskog stila

10.05.2021.
u 10:54

Prespavati se na i oko gorja može za od 300 do nekoliko tisuća kuna.

Djelo je jednog od najvažnijih modernih hrvatskih arhitekata 20. stoljeća. Kuću za odmor “Samobor - Holiday Villa” Stjepan Planić projektirao je za oca današnje vlasnice Ane Jug, inače građevinara. Cigleno zdanje stoji na rubu Samobora, blizu Smerovišća. Poznati arhitekt Aninu je ocu projekt poklonio.

– Riječ je o njegovu tipičnom stilu, avangardnom, zbog čega je aktualan i danas iako je kuća građena 1980-ih – kaže Ana Jug.

Kuća ima tri etaže, a prima do deset gostiju koji mogu uživati i u ljetnom bazenu, ali i u potočiću koji izvire u dvorištu kuće.

– Prostor cijele kuće čisti se i dezinficira prije dolaska gostiju – govori nam Ana Jug.

Izvor vode, i to pitke, udaljen je samo stotinjak metara i u blizini je stogodišnje drvene tradicionalne kuće “Na Okić”, koja se nalazi u šumi Novog Sela Okićkog.

– Sastoji se od prizemlja i potkrovlja, a kuća može primiti četiri osobe. Osim kuće, gosti mogu uživati i u sjenici – govori nam Zrinka Damjanić.

U vikend-naselju Gonjeva na obroncima jaskanske strane Plešivice stoji, pak, alpska kuća “Matichka”, građena u retrostilu 80-ih, kapaciteta četiri osobe.

– Dva sata prije dolaska gostiju cijelu je dezinficiramo UV lampama te ozonom – kaže Karlo Matić.

Osvježiti se u bazenu mogu, pak, gosti kuće “Mamil”, čije se imanje prostire na 10.000 m2. Odmoriti se može i u kući “Repar”, glavnoj kući Repo Eko obiteljskoga gospodarstva, uređenoj u rustikalnom stilu s drvenim podovima, pastelnim zidovima i vintage namještajem.

U kući za odmor “Brandy House Hedonica” na Vrhovčaku gosti mogu u sklopu gospodarstva u maloj destileriji degustirati i kupiti domaću prirodnu rakiju ili vinjak.

“Casa Jana” još je jedna kuća za odmor namijenjena svim ljubiteljima modernog interijera, a s terase mogu uživati u pogledu na okolnu prirodu i potok Sveta Jana.

Prespavati se na i oko gorja može za od 300 do nekoliko tisuća kuna, a što se još nudi, može se vidjeti na internetskoj stranici Turističke zajednice Zagrebačke županije www. odmornikadblize.hr, na kojoj promoviraju i druge eno-gastroturističke sadržaje i atrakcije okolice Zagreba.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije