Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAMETNI OBROCI

Prehranom se možete zaštititi od raka dojke

kruh
Arhiv VL-a
18.10.2009.
u 14:00

Znanstveno je dokazano da neke namirnice pomažu u prevenciji. Umanjite rizik od nastanka raka dojke pravilnom i zdravom prehranom.

Zobena kaša, razne žitarice, voće, povrće i masna riba u borbi protiv alkohola, ugljikohidrata i pržene hrane sigurno pobjeđuju! Zašto? Više i nije neka novost da je pravilna prehrana najbolji put do boljeg i zdravijeg života, ali najnovija istraživanja pokazuju kako ta prehrana može umanjiti rizik od nastanka raka dojke. Naučite kroz ovaj kratki vodič što je pametno jesti, a koju hranu bi pod svaku cijenu trebalo izbjegavati ili je barem svesti na minimalno konzumiranje.

Ova zloćudna bolest napada žene diljem svijeta, a zbog toga su provedena i brojna istraživanja koja su pokazala kako hrana utječe na nastanak, odnosno razvoj te bolesti.

Zaštitite se od raka dojke zdravim namirnicama za koje je znanstveno dokazano da pomažu u prevenciji, a izbjegavajte one koje bi mogle dovesti do bolesti.

Primjerice, unos ugljikohidrata trebalo bi smanjiti jer hrana s visokim postotkom šećera može udebljati, što također povećava rizik od raka dojke.

Hrana pržena i pečena na ulju također se ne preporučuje, ali postoje brojni načini pripreme hrane koji su zdraviji i sigurniji poput pirjanja i pripreme mesa u mikrovalnoj pećnici.

Ključne riječi

Komentara 1

PI
pippo
14:13 18.10.2009.

nažalost, na 11. internacionalnom kongresu o senologiji u Milanu, ovog ljeta, dokazano ne postoji hrana koja može pospješiti ili zaštititi od raka dojke. (Ja bio tamo,i sve dokumentirao).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije