Corto Maltese, popularni splitski restoran s ozbiljnim renomeom, objavio je danas na svom Instagram profilu da ukidaju hobotnicu iz ponude njihovog restorana. Kao razlog navode podršku unapređenju Jadranskog ekosustava. Smješten nekoliko metara od ribarnice, ovaj je restoran jedan od najpopularnijih kako među domaćim stanovništvom, tako i među brojnim turistima.
U svojoj objavi su napisali: ‘Hobotnice su ključne za ravnotežu Jadranskog mora jer reguliraju brojnost invazivnih morskih vrsta, održavajući naš morski ekosustav zdravim. Stoga smo odlučili biti dio podrške unaprijeðenju Jadranskog ekosustava i ukloniti hobotnicu iz ponude našeg restoran’.
‘A onda nam je Corto, iskusni moreplovac i filantrop, objasnio i kako su baš te hobice izuzetno inteligentni i neobični stanovnici mora. Sve to obnavlja vjeru u održivu budućnost i otvara novi prostor u kreativnoj freestyle kuhinji našeg Corta’. Pratitelji su u komentarima izrazili oduševljenje ovim potezom i pružili im podršku.
Pa dodaju: ‘Invazivne vrste ćemo uvrstiti u menu onog trena kada nam dobavljači budu jamčili redovnu opskrbu. Hvala na razumijevanju’. Restoran Corto Maltese na svome meniju nudi i morska i mesna jela inspirirana tradicionalnom dalmatinskom kuhinjom, ali s modernim ‘potpisom’.
Bravooooooooooooooooo