Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napravite krevet

Pozitivna navika ujutro pomaže bržem razbuđivanju

'spavanje_nnn_ziv_221109'
'Photoshop'
02.01.2013.
u 16:58

Pustite dnevnu svjetlost u sobu i odmah složite posteljinu na krevet. Ubrzo ćete se razbuditi...

– Čak i ako volite svoj posao, a pogotovo ako ga ne volite, možete osjećati nelagodu zbog povratka na posao u ponedjeljak ujutro. Nakon nekoliko dana izvan rutine, taj povratak doživljavate kao udarac i ne da vam se skočiti natrag u stvarnost – govori Gretchen Rubin, autorica knjige "The Happiness Project". Smatra da su jutarnja mrzovolja i pospanost najočigledniji u ponedjeljak ujutro, međutim raspoloženje ponedjeljka ujutro može vas zateći bilo kad u tjednu.

Najsigurnije ćete neraspoloženje odagnati ako ujutro slijedite neku svoju naviku, što može biti ritual u obavljanju nekih stvari koje izrazito volite pa će vam jutro postati omiljeni dio dana ispunjen aktivnostima.

Za razbuđivanje nam je potrebno između pet i dvadesetak minuta stoga nemojte iskočiti iz kreveta i početi "šljaku na normi". Naravno, sretnici koji imaju dobar razlog za ustajanje trudit će se i naspavati i dovoljno rano leći. Želite li pobijediti osjećaj pospanosti, najbolje je prisiliti se da odmah krenete s aktivnostima, ali polagano. Najbolje bi bilo ovako nešto "odmantrati" prije spavanja jer bi vam to moglo pomoći u jutarnjem razbuđivanju, pogotovo ako ste jutarnji pospanac, piše Huffingtonpost.

No da biste se ujutro dovoljno brzo razbudili i da bi vam ostalo dovoljno vremena za kavu i popratne aktivnosti, mogu vam pomoći ovi savjeti:

– Otvorite rolete ili žaluzine, odmaknite zavjese da sobu preplavi dnevno svjetlo.

– Provedite prvih 30 do 60 minuta nakon buđenja vani ili u svijetloj sobi.

– Potičite jutarnje aktivnosti i društvene kontakte.

– Odmah složite posteljinu na krevet.

– Popijte kavu.

 

Komentara 1

CV
cvijece
15:55 05.01.2013.

1. Posteljinu,jastuke i piđamu treba najprije protresti i prozračiti.2.gimnasticirati,3.istuširati se,4.napraviti zdrav doručak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije