Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Povjerite zdravlje svojih djelatnika iskusnom timu Medikola!

Medikol
Foto: Medikol
1/2
28.03.2023.
u 08:00

Medicina rada dio je medicinske djelatnosti koja se bavi specifičnom zdravstvenom zaštitom.

Djelatnost medicine rada obuhvaća dijagnostičke pretrage, psihologijsko testiranje i pregled liječnika specijaliste medicine rada/sporta kao i liječnika drugih specijalnosti na osnovu kojih liječnik specijalist medicine rada/sporta donosi ocjenu zdravstvene sposobnosti za rad. Preventivnim pregledima je cilj očuvanje zdravlja, sprječavanje ozljeda na radu, profesionalnih bolesti i invalidnosti.

Medicina rada djeluje u okviru Ustanove za zdravstvenu skrb Medikol u Zagrebu i Čakovcu, a mogu se obaviti pregledi za ocjenu opće zdravstvene sposobnosti, za vozačku dozvolu, držanje i nošenje oružja, pomorce, za upis u srednje škole i fakultete, pregled za sudske vještake, pregled za sportaše, za rad i boravak u inozemstvu i rad na naftnim platformama, pregledi za izložene radnike i osobe koje se obučavaju za rad s izvorima ionizirajućeg zračenja, pregledi liječnika za specijalizaciju, pregledi vatrogasaca, pregledi za rad na računalu.

Medicina rada također nudi poslodavcima uslugu osposobljavanja njihovih djelatnika za pružanje prve pomoći uz mogućnost dolaska u prostore poslodavca radi izvršenja istog.

Na većinu pregleda (osim za rad na računalu i preglede liječnika za specijalizaciju) treba doći natašte zbog vađenja krvi. Nadalje, na sve preglede valja donijeti potvrdu liječnika obiteljske medicine o općem psihofizičkom stanju te odgovarajuću popratnu medicinsku dokumentaciju ako se osoba liječi od neke bolesti.

Foto: Medikol

Pregledi obuhvaćaju laboratorijsku analizu krvi i urina, pregled vida, EKG, spirometriju, audiometriju, psihologijsku obradu i završni pregled specijalista medicine rada.

Pregledi za zaštitara kao i pregledi za držanje i nošenje oružja uključuju i pregled oftalmologa i psihijatra.

U Ustanovi za zdravstvenu skrb Medikol u Zagrebu (na adresi Dragutina Mandla 7) i Čakovcu (na adresi Franca Prešerna 13) možete dobiti cjelovitu uslugu medicine rada (koja uključuje i vađenje krvi), sve na jednome mjestu, bez obilaženja više lokacija i bez čekanja. 

Rezultati isti dan! Svjedodžbe se šalju mailom ili podižu osobno.

Ustanova za zdravstvenu skrb Medikol ugovorni je subjekt HZZO-a.

Naručiti se može pozivom na 01 6397 355, 040 638 507 ili slanjem e-maila na medicina.rada.zagreb@medikol.hr i medicina.rada.cakovec@medikol.hr.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije