Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korisno

Postoji ispravan način pranja suđa: Za najbolje rezultate, pratite ovaj redoslijed

shutterstock
20.01.2021.
u 07:00

Krpe i četke pokupe tonu bakterija, koje na kraju možete obrisati po tanjurima ako ih redovito ne mijenjate.

Prljavo posuđe i prljavština može se nakupiti u tren oka, pogotovo sada kada ostajemo doma i imamo manje motivacije za čišćenjem. No, ako vam se stalno čini da morate ponovno prati svoje posuđe, vjerojatno ne čistiti kako treba, kako piše The Sun. Stručnjaci su podijelili svoje najbolje savjete za blistave tanjure i redoslijed kojim biste se trebali oprati.

Prije nego što započnete, morate se pobrinuti da imate prave alate. Objasnili su da vodu morate imati na puno višim temperaturama, jer je vjerojatnije da ćete očistiti masnoću i prljavštinu. Bakterije mogu napredovati na hladnijim temperaturama, pa vruća voda može ubiti klice, kao i razgraditi masnoću. I nikada ne biste trebali stavljati tanjure i zdjele ravno u sudoper, jer biste uvijek trebali prvo ukloniti višak hrane.

Soda bikarbona može učiniti `čuda` no nemojte je koristiti za ovo...

1/6

Jednako važna kao voda je čista četka, pa ako je vaša spužva stara, vrijeme je da je zamijenite. Krpe i četke pokupe tonu bakterija, koje na kraju možete obrisati po tanjurima ako ih redovito ne mijenjate.

Iako su čiste četke neophodne, također morate osigurati da koristite prave alate za posao. Oštre četke izvrsno uklanjaju tvrdoglave mrlje, ali mogu oštetiti mekane materijale poput plastike ili posuđa. Umjesto toga, koristite mekane krpe, gdje je to moguće, kako biste održavali svoje lonce i tave u vrhunskom stanju.

I na kraju, morate prati stvari preciznim redoslijedom, počevši od čaša i završavajući na posudama za pečenje. U vrućoj sapunici započnite pranjem čaša, zatim lagano zaprljanog posuđa poput šalica, tanjurića i zdjelica. Zatim operite tanjure za jelo, nakon čega slijedi pribor za jelo. Zadnje operite posuđe, tave i lim za pečenje posljednje.

Dermatolog uz pomoć naranče objasnio zašto ne treba koristiti maramice za uklanjanje šminke!

Komentara 1

MO
montello
19:09 20.01.2021.

sada znamo dobar članak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije