Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jednostavno je

Posteljina vam ima miris po vlazi? Stručnjakinja objasnila kako ćete to lako izbjeći

Shutterstock
14.03.2023.
u 15:30

Kupaonski su ormarići vjerojatno najgore mjesto za spremanje posteljine, kaže Hubb, a razlog je, pogađate, opet vlaga.

Stručnjakinja za čišćenje Sarah Jubb kaže da pogrešan način slaganja i skladištenja posteljine može uzrokovati njen neugodni miris, odnosno da - ako ju pogrešno presavijete ili spremite na krivo mjesto - posteljina može početi 'mirisati' na vlagu i plijesan.

Jubb; koja radi kao menadžerica u jednoj tvrtki specijaliziranoj za madrace i krevete; ističe kako za svjež miris s posteljinom trebamo znati pravilno rukovati, što ponekad znači i uvođenje manjih promjena u pranje i skladištenje...

Nikada nemojte prati rublje na 30 ili 40 stupnjeva i to zbog vrlo ozbiljnog razloga!

1/8

Mjesto odlaganja je veoma važno

- Razlog je taj što pospremanje plahti na mjesto bez zraka može uzrokovati stvaranje vlage, plijesni i neugodnih mirisa - rekla je i savjetovala da prije nego složite plahte uvijek provjerite jesu li potpuno suhe jer čak i najmanja količina vlage može uzrokovati problem.

Također, ona naglašava i da je kupaonski ormarić najgore mjesto za spremanje posteljine, a razlog je, pogađate, opet vlaga.

- Ti ormarići mogu postati izuzetno vlažni, uzrokujući rast plijesni ako se u njima tkanina ostavi dulje vrijeme. Umjesto toga, najbolje je mjesto koje se provjetrava ili ormar za posteljinu koji je na suhom i mračnom području - predlaže.

Također, dodaje, posteljinu možete spremiti i i ispod kreveta ili u neku ladicu u spavaćoj sobi.

- Ne treba je spremati ni u popularne plastične kutije za odlaganje jer plastika može ispuštati plinove koji prodiru u tkaninu i zbog kojih može požutjeti. Bolja su alternativa, tvrdi Jubb, platnene vrećice.

- Ali ne u one koje se mogu hermetički zatvoriti - ističe Hubb koja inače savjetuje i da se plahte na krevetu mijenjaju najmanje jednom tjedno.

"Imajte na umu da ih tako održavate svježima", poručila je za The Sun.

Liječnica otkrila da rublje nikada ne bismo trebali sušiti u kući, nije dobro za zdravlje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije