Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepozvani gosti

Ponovno najezda smrdljivih martina, ali možete ih se riješiti uz pomoć ovih trikova

shutterstock
22.09.2021.
u 09:30

Svi alati potrebni za tjeranje ovih kukaca vrlo su pristupačni, pa nećete morati izdvojiti novac za insekticide, sprejeve i slično...

Jesen polako dolazi, a s njom, čini se, i nepozvani gosti – smrdljivi martini. Nalazimo ih na odjeći koja se suši na balkonu, na prozorima, u kuhinji... Mogu se zavući svugdje, ali ima načina kako ih se riješiti ili barem smanjiti njihov dolazak u dom.

Prvo, i najbolje rješenje jest mrežica na prozorima i balkonskim vratima. Možete ih kupiti u trgovinama s alatom i kućnim potrepštinama, a cijene su vrlo pristupačne. 

Tetovirao 90 posto tijela i ne planira stati!

Osim mrežica, možete se poslužiti žutim papirom. Naime, smrdljive martine privlači žuta boja, pa će se, ako postavite takav papir u dvorište, na balkon ili na prozor, svi skupiti na njemu.

Treće rješenje je domaća mješavina. Pomiješajte vodu i sapun u bocu s raspršivačem i poprskajte kukce. Možete pomiješati i vodu s češnjakom ili mentom, oni ne podnose te mirise.

Hoće li vas komarci napadati više ili manje ako pijete alkohol? Evo odgovora...

1/4

Komentara 2

ZD
Zdene
01:39 18.07.2022.

Da.to je točno...ali.....kod nas ih ima oko prozora..vrata..po krevetima.jastucima ..po svježe opranoj robi..po podu.zidovima.malo lete.malo šetaju..I DOK SPAVAMO...su aktivni ...pa baš i nije ugodno....mrežice na prozorima ali ipak nađu rupicu....P O M O Ć Ć Ć Ć

SA
Saky
04:38 27.09.2021.

Ja neznam tko se želi njih rješavati,tako simpatične bubice koje nikome ne cine nažao s zasmrde samo kad ih idu ubijati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije