Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
biciklistička utrka

Pobjedu na Viru odnijela 16. godišnja Katja Jeretina

Biciklistička utrka Vir
Foto: PR
1/4
09.04.2014.
u 10:56

Stazu dugu 57,3 kilometra Katja je savladala u vremenu 1:36;50. Vozeći prosječnih 34,8 km/h iza sebe je za 13 i 15 minuta ostavila Hrvatice Wandu Svrakić i Kristijanu Pavlić.

U najatraktivnijoj kategoriji biciklističke utrke održane na Viru pod nazivom "Velika nagrada otoka Vira" pobjedu je odnijela 16-godišnja Slovenka Katja Jeretina iz ljubljanskog KK "Radenska AS". 

Stazu dugu 57,3 kilometra Katja je savladala u vremenu 1:36;50. Vozeći prosječnih 34,8 km/h iza sebe je za 13 i 15 minuta ostavila Hrvatice Wandu Svrakić iz BK "Rijeka" i Kristijanu Pavlić iz čakovečkog BK "Pulsa".

- Sretna sam i lijepo se osjećam kao pobjednica, mada sam i poprilično umorna. Vozila sam žestoko gotovo cijelo vrijeme, ali kako sam u posljednjem krugu osigurala pobjedu i osjetila umor, morala sam malo usporiti tempo. Staza je jako lijepa i uzbudljiva, bilo je zadovoljstvo voziti na otoku Viru", kazala je mlada Slovenka.

U ovoj kategoriji nastupilo je 10 biciklistica iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine, a plasman su ostvarile njih šest.

U kategoriji Kadeti koja se bodovala za Kup Hrvatske na istoj dužini s pet krugova oko Virskog prstena, najuspješniji su bili slovenski biciklisti: pobjednik Žiga Jerman i drugoplasirani Matej Merčun – obojica iz ljubljanske "Radenske AS" – s vremenom 1:36;50, dok je trećeplasirani Martin Lavrič iz KD "Sloga 1902 Idrija" s istim vremenom zauzeo 3. mjesto.

Međunarodna Velika nagrada otoka Vira odvozila se 6. travnja na stazi sa startom i ciljem kod Put Bunara, potom kroz naselje Lozice, Rt Vrulja, Put Lanterne i naselje Torovi.

U svim kategorijama ukupno je nastupilo 96 biciklista iz 19 klubova Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine.

>>Ograničite brzinu na 30 km/h i spustite PDV na bicikle!

>>Zagreb dobiva 'cycling unit', za rješavanje problema biciklista

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije