Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije očekivala ovo

Pismo šefa na prvi radni dan zaposlenice šokiralo mnoge: 'Je li on ozbiljan? Pretjerao je'

Pixabay
08.12.2021.
u 15:26

U pismu je detaljno opisao što očekuje od svojih zaposlenika te kako bi se oni trebali ponašati tijekom posla

Za mnoge od nas, naši prvi poslovi često su pozicije s minimalnom plaćom na kojima malo tko od nas zapravo uživa. I jedan tata na Twitteru je dokazao kolika je noćna mora bio prvi posao njegove kćeri, jer je objavio sliku pisma koje joj je uručio šef kad je stigla na prvu smjenu.

Tata, koji objavljuje pod imenom @essjax, objasnio je da je njegova kći upravo napustila posao u neimenovanom lokalnom trgovcu na Novom Zelandu, a ona mu je dala dopuštenje da objavi fotografiju pisma, odnosno popis 11 pravila njezina šefa.

Stjuardesa otkrila stroga pravila i što rade prije ulaska putnika u avion:

1/32

Kako prenosi Mirror, uz fotografiju je napisao: “Moje dijete je nedavno napustilo posao u lokalnoj trgovini, koja zapošljava uglavnom 16-godišnjake plaćaju ispod minimalne plaće. Ovo je pismo koje je dobila od šefa kad je stigla prvog dana na tom poslu.”

Foto: Twitter

Pravila njezinog šefa glase:

  1. Život nije fer - navikni se!
  2. Svijet neće mariti za vaše samopoštovanje. Svijet će očekivati ​​da nešto postignete prije nego što se osjećate dobro o sebi.
  3. Nećete zaraditi 60 tisuća dolara godišnje odmah nakon škole. Nećete biti potpredsjednik sa službenim autom i mobitelom dok oboje ne zaradite.
  4. Ako ste mislili da su profesori grozni, čekajte dok ne dobijete šefa.
  5. Pečenje burgera nije ispod vaše časti. Vaši bake i djedovi imali su drugačiji naziv za takav posao: prilika.
  6. Ako zabrljate, vaši roditelji nisu krivi pa ne cvilite i naučite iz pogrešaka.
  7. Prije nego što ste se rodili, vaši roditelji nisu bili tako dosadni kao sada. Takvi su jer plaćaju račune, peru vašu odjeću i slušaju vas kako mislite da ste fora. Stoga, prije nego što spasite svijet od generacije vaših roditelja, pokušajte prvo sagledati sebe.
  8. Vaša škola možda nije imala pobjednike i gubitnike, ali život ima. Neke škole nemaju loše ocjene i pružit će vam šansu da pokušate bezbroj puta doći do pravog odgovora. U životu to nije tako.
  9. Život nije podijeljen u semestre. Nemate slobodno ljeto i nijedan šef ne želi vam pomoći da se ‘pronađete’. Učinite to u osobno vrijeme.
  10. Televizija nije stvarna. U stvarnom životu, ljudi moraju napustiti kafiće i otići na posao.
  11. Budite pristojni prema štreberima. Velike su šanse da ćete raditi za jednog.

Korisnici Twittera nisu bili impresionirani pismom, a neki su čak istaknuli da popis pravila nije nov. “Poslodavac nije ni originalan. Sjećam se da sam čitao te riječi na zidu učionice kad sam bio tinejdžer”, rekao je jedan korisnik. „Žao mi je što joj je ovo bilo prvo iskustvo zaposlenja. Nadam se da će pronaći posao koji se isplati”, komentirala je jedna korisnica.

Majka i sin nakon godina razdvojenosti, ponovno se vidjeli za njen 100. rođendan: "On živi u Španjolskoj i nisu se vidjeli godinama" 😍❤

Ključne riječi

Komentara 5

RE
reborn
16:11 08.12.2021.

Susret sa realnošću... nitko ga ne voli, a svakome je neophodan.

KO
komentatorv3
19:33 08.12.2021.

Nis krivo nije napisano na papiru xD niste posebni, niste cool kolko mislite, i nemre mama narediti svima da slusaju vasa netalentirana njasra na drustvenim mrezama

DU
Deleted user
16:48 09.12.2021.

Upošljavaju šesnaestogodišnjake? Ta djeca treba da su u školi u tim godinama. A tata se požalio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije