Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprobajte ih!

Ovo su najbolje seks poze za starije parove koje ne zahtijevaju mnogo fleksibilnosti

shutterstock
18.05.2023.
u 21:06

Kako starimo, još uvijek želimo istraživati ​​intimnost s našim partnerima i, iako je dobar seks više entuzijazam i otvoren um nego tehnika, možda će biti potrebno prilagoditi položaj kako bi stvari bile sigurne, udobne i ugodne.

Mnogi parovi žele začiniti stvari u spavaćoj sobi, ali mobilnost nije uvijek uključena u dostupne savjete i vodiče. Jedan pogled na Kama Sutru pokazuje fleksibilnost potrebnu za zauzimanje različitih položaja, od kojih većina nije dostupna nikome osim treniranim gimnastičarima. Kako starimo, još uvijek želimo istraživati ​​intimnost s našim partnerima i, iako je dobar seks više entuzijazam i otvoren um nego tehnika, možda će biti potrebno prilagoditi položaj kako bi stvari bile sigurne, udobne i ugodne, prenosi Metro.

Paulina Tenner, stručnjakinja za tantrički seks kaže: 'Osobno sam poznavala ljude u sedamdesetima s puno više energije, izdržljivosti, fleksibilnosti i apetita za avanturom nego što sam imala u svojim dvadesetim godinama. Važno je samo otkriti što vam je ugodno'. Odlučila je podijeliti svojih sedam omiljenih seksualnih položaja za zrele parove, tako da možete krenuti u istraživanje bez obzira na godine.

GALERIJA: Muškarci, kakvi ste ljubavnici otkrit će vaš horoskopski znak

1/15

Misionarska poza: 'Misionar se često doživljava kao dosadan; međutim, to je još uvijek jedna od moje tri najomiljenije poze zbog duboke povezanosti koju omogućuje', kaže Paulina. Kako bi začinili stvari, jedan partner može ležati na leđima dok drugi stoji na kraju kreveta i prodire okomito u njih. 'U ovome možete uživati ​​dok vam noge vise s ruba kreveta ili se odmaraju prema gore na partnerovim prsima, što vam može pomoći da postignete dublji vrhunac', dodaje Paulina. Omotavanje ruku i nogu jedna oko druge također može olakšati naprezanje i učvrstiti vas, uz dodatni bonus jer vam omogućuje da se zbližite.

Položaj 'žlice': 'Ovo je iskreno jedan od najljekovitijih položaja za koje znam, zbog udobnosti i ugode, objašnjava Paulina, 'Osim toga, svom partneru ili partnerici možete pružiti dodatnu genitalnu stimulaciju prstima ili igračkom tijekom penetracije, dok druga ruka putuje prema nekoj od erogenih zona kao što je zatiljak'. U ovom položaju partner leži iza partnerice koja mu je okrenuta leđima te su pripijeni jedno uz drugo. Partner može nagnuti zdjelicu svoje partnerice kako bi prilagodio dubinu i pogodio vrlo važna mjesta, a partnerica može raširiti svoje noge kako bi omogućila lakši pristup.

VEZANI ČLANCI: 

Poza '69': Ne morate biti mladi ljubavnici da biste uživali u onome što Paulina naziva 'uzajamnim obožavanjem genitalija'. Daleko je udobnije kada svaki partner leži na boku, jer to osigurava da se nijedan ne mora podupirati. Paulina kaže: 'Ako istovremeno davanje i primanje ostavlja osjećaj da bi vam mozak/osjetila mogli eksplodirati, pauzirajte stimulaciju svog partnera i samo primajte, što je također oblik obožavanja. Tada se možete zamijeniti i oboje osjetiti intenzivno zadovoljstvo vlastitim tempom'.

Pseća poza: 'Postoji više varijanti doggyja u kojima možete uživati ​​bez obzira na godine', kaže Paulina. Ona preporučuje da jedan partner sjedi na drugom dok se naslanja na krevet ili kauč ispred njih za dodatnu podršku. Alternativno, ako je stajanje ugodnije, partnerica se može sagnuti i leći na krevet kako bi se učvrstila. 'Svatko može uživati ​​u gotovo svim položajima - bez obzira na godine ili fizičku građu', dodaje Paulina, 'Samo se trebate prilagoditi i ostati otvorenog uma!'.

Seks na stolcu: Sjedeći položaji izvrsni su za poboljšanje intimnosti i postizanje duboke penetracije uz stimulaciju klitorisa. Paulina savjetuje: 'Zagledajte se duboko u oči, osobito dok jedno ili oboje doživljavate vrhunac; dok se krećete gore-dolje oboje ćete osjetiti intenzivne, duboke razine zadovoljstva. Ovaj položaj može započeti uzbudljivim striptizom i plesom u krilu jednog partnera, pretvarajući seks u širu scenu fantazije ili igranja uloga'.

VEZANI ČLANCI: 

Kaubojka: 'Ponekad ne postoji veće zadovoljstvo za partnericu od potpune kontrole nad iskustvom u smislu brzine, dubine i položaja', kaže Paulina, 'Da biste prakticirali ovaj položaj na način koji podupire leđa, osigurajte si dodatnu stabilnost tako što ćete nasloniti ruke na noge vašeg partnera dok leži ispod vas'. Partner može podići koljena kako bi učinkovito stvorio 'sjedalo' za partnericu, ili se držati za donji dio leđa kako bi podupro svoje pokrete. Paulina dodaje: 'Kaubojka je posebno ugodna ako partnerica ima aktivan Kundalini (božansku žensku energiju u dnu kralježnice) jer ovaj položaj vrlo lako usmjerava seksualnu energiju prema gore kroz kralježnicu'.

Poza 'škare': U ovoj je pozi najbolje da partnerica leži na boku. Partner zatim sjedne s prekriženim nogama i drži se za bedra i noge drugog dok ulazi u partnericu. Dok ste u ovoj pozi, Paulina kaže: 'Lako se možete gledati u oči i staviti ruke jedno drugome na srce; ovo potiče dublji osjećaj povezanosti dok vam omogućuje da se oboje osjećate potpuno udobno, koristeći jastuke kao potporu ako je potrebno'.

Za kraj dodaje: 'Uvijek imajte na umu da vaš omiljeni položaj možda nije isti kao položaj vašeg partnera. Možda će vam biti teško pronaći položaj koji vam oboma pruža jednako zadovoljstvo i stimulaciju; to je u redu, ne trebate paničariti! Samo nastavi eksperimentirati. Možda se tijekom seksa možete prebaciti iz jednog položaja u drugi kako biste oboje dobili priliku uživati ​​u maksimalnom zadovoljstvu. Također - isprobajte igračke! Malo dodatne vibracije na klitorisu ili g-točki, ili prsten za penis koji pomaže u održavanju erekcije u zahtjevnijim položajima, mogli bi promijeniti vaše zajedničko iskustvo'.

Istraživanje pokazalo: Postoji veza između seksa i boljeg pamćenja!

Komentara 1

MO
montello
13:17 19.05.2023.

dobre poze

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije