Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ponos hrvatske

Objavljen popis najboljih europskih pizzerija: Na njemu se našla i jedna pizzerija iz Hrvatske

Franko's
17.05.2023.
u 12:30

Na prvom se mjestu ove godine smjestila pizzerija Sartorii Panatieri koja je smještena u barcelonskoj četvrti Garcia, a jedna pizzerija iz Hrvatske zauzela je 43. mjesto na ovom prestižnom popisu

Može li itko odoljeti finoj, sočnoj pizzi? Teško! Pizza je sigurno najpopularnije jelo na svijetu, ali važno je i pogoditi dobru pizzeriju koja rabi vrhunske sastojke i savršeno tijesto. Zato stručnjaci iz 50 top pizza svake godine biraju najbolje pizzerije u Europi, pa su tako napravili i popis za 2023. godinu, a na njemu se našla i jedna zagrebačka pizzerija.

Važno je napomenuti da su iz popisa izuzete pizzerije smještene u Italiji. Dakle, na prvom se mjestu ove godine smjestila pizzerija Sartorii Panatieri koja je smještena u barcelonskoj četvrti Garcia. Njihova ''zlatna koka'' je pizza s umakom od pečenih cherry rajčica, mozzarellom i bosiljkom. Drugo mjesto osvojila je Baesta, pizzeria smještena u Kopenhagenu, gdje se glavni kuhar Christian Puglisi može pohvaliti svoji kiselim tijestom i organskim sastojcima. Ako želite probati pizzu s trećeg mjesta, morat ćete se zaputiti prema Londonu jer na ovo je mjesto zasjela pizzerija 50 Kalo.

Možda vam je ipak bliža četvrtoplasirana pizzerija koja je smještena u Beču. Naime, riječ je o restoranu Via Toledo Enoppizzeria, dok se na petom mjestu našla njemačka pizzerija Zulu, smještena u Furthu. Za ovu pizzeriju kažu da, iako nije velika, prisutnost Gasparea Squitierija je primjetna – on se u Njemačkoj smatra jednim od velikih majstora prave napuljske pizze. "Njegova stalna prisutnost uz kvalitetu čini svaki aspekt ove pizze vrijednim pažnje, od mirisnih pizza živih boja do suvremenog stila s mekom, prozračnom koricom", poručuju stručnjaci.

Ali, i naša se malena zemlja može pohvaliti jednom pizzerijom. Naime, na 43. mjestu ovog prestižnog popisa smjestila se zagrebačka pizzerija Franko's Pizza & Bar. Inače, teću godinu za redom ova se pizzerija našla na ovom popisu. "Ovdje možete probati ne samo napuljsku pizzu već i rimsku, hrskavu i tanku. Pronaći ćete veliki izbor pizza koji počinje s klasicima kao što su margherita ili marinara, a uključuje i pizzu sa šest vrsta sira, bufalinu i jednu pikantnu. Ponudu upotpunjuje tradicionalni napolitanski calzone. Usluga je profesionalna i vrlo dobro pripremljena da odgovori na potrebe klijenta", pišu stručnjaci za ovu pizzeriju smještenu u ulici Kneza Branimira u Zagrebu.

Na popisu su se našli i makedonska pizzerija Matto Napoletano, beogradske pizzerije Majstor, Margarita i Pietra te Pop's pizza smještena u Ljubljani. Ovdje možete pogledati cijeli popis.

Jednostavan trik kako brzo i lako dobiti savršeno tanko narezane komade luka:

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije