Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za osvježenje

Ovo je top sedam najboljih namirnica protiv umora

'PXL_150713_6417294'
Slavko Midžor/Pixsell
08.08.2013.
u 09:25

Ne dozvolite da vam umor uništi odmor. Posegnite za ovim osvježavajućim namirnicama i osjećajte se kao novi...

Došlo nam je vrijeme teških sparnih dana kada očajnički vapimo za osvježenjem te naše tijelo polako pati. Postajemo sve umorniji, razdražljiviji, tjeskobniji, bezvoljni, brzo se zamaramo te je naša koncentracija na minimumu. Najveći uzrok svemu tome je prehrana i sve namirnice koje nisu povoljne za naše tijelo u ljetnim danima.

No, kako pobijediti ovaj ljetni umor?

Vrijeme je da promijenimo stil života. Mi možda imamo prave odgovore za Vas. Donosimo Vam top sedam namirnica koji će Vam pomoći da se riješite neugodnih simptoma ljetnog umora i uživate u ovim prekrasnim danima.

Trešnje. Čudotvorno voće koje Vam pomože u borbi kod fizičke i umne iscrpljenosti. Sadrže antocijanin i melatonin, koji Vam također mogu pomoći u borbi protiv bora. Nakon samo jedne ili dvije šalice trešanja dnevno, Vaša koža može izgledati svježije i odmornije, a čim Vaša koža bolje diše time se i Vi fizički i psihički bolje osjećate.

Nektarine. Slatko voće obogaćeno vitaminom C, vitaminom A, niacinom, dijetalnim vlaknima i kalijem, Vaše će se tijelo i kožu preporoditi. Sastojci koje sadrži gode Vašem imunitetu, osvježavajuće je voće u borbi protiv umora, korisne su u prevenciji srčanih bolesti i raka, usporavaju proces starenja kože, te čuva i štiti kožu od štetnih UV zraka. Od nektarina možete napraviti zdravi energetski napitak, koji će Vas u trenu osvježiti.

Rajčica. Idealni saveznici zdravlja i ljepote, svježe dozrele domaće rajčice obiluju vrijednim nutrijentima i fitokemikalijama, koji će vam pomoći u bolesti srca i raka. Zbog dovoljne količine minerala i vitamina toliko su osvježavajuće u ljetnim danima, da nećete osjetiti niti trunku umora. Samo jedna šalica dnevno svježeg soka od rajčice ili unos u organizam dvije rajčice, pomoći će vam u otklanjaju stresa i poboljšat će Vam imunitet.

Riba. Dagnje, srdela, skuša, losos, rakovi, tuna, oslić, haringa… sve su to ribe koje obiluju mega 3 masnim kiselinama, te djeluju na moždane funkcije i pomažu Vam u smanjenju umora. Vaše tijelo, nakon konzumiranje ribe, dobiva određenu količinu energije, te dobiva hranjivi tonik u organizmu. Od umora i lošeg raspoloženja, vraća Vam se osmijeh na lice i spremni ste na sve izazove koje Vam u tom trenutku život nudi.

Jagode. Ljekovita svojstva jagode pružit će Vam instant energiju. Bogate su antioksidansima i velikim dozama vitamina C – imate sve što Vam je potrebno za pravi energetski šok. Osim što otklanjaju umor, pružit će Vam dovoljno energije kako bi ste bili otporni na stres a time ćete i osvježiti Vaš ten.

Lubenica. Tko još ne konzumira lubenicu u ljetnim danima? Pravo voće za osvježenje, kako Vas tako i Vaše kože. Lubenica sadrži veliku količinu vode (92%) i likopen (8%), koji će Vam pomoći u zaštiti od štetnih vanjskih faktora, čime će Vaša koža izgledati besprijekorno. Osim što će Vas u ljetnim danima osvježiti, štitit će organizam od opasnih molekula i različitih bolesti.

Smokva. Slatki lijek pravi je saveznik u borbi protiv umora i loše koncentracije. Češće se konzumira kao svjež plod ili u sušenom stanju (suha smokva), ali i u mnogim prerađevinama kao marmelada ili kompot. Svježi plodovi imaju i do 80 posto vode te do 15 posto voćnog šećera, ali i druge vitaminsko-mineralne odlike, što je povoljno za naš imunološki sustav te čine pravi idealni obrok za sve kojima nedostaje određena količina energije.

Zdrava koža, bogate namirnice, osmijeh na licu i prava doza energije, osigurat će vam nezaboravni i osvježavajući odmor, piše Wish.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije