Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Zdrava' lista

Ovo je deset 'najzdravijih' zemalja svijeta

happy people
Foto: Thinkstock
13.12.2013.
u 11:45

Na svjetskoj karti "zdravlja" prikazane su zemlje koje zauzimaju prvih deset mjesta "najzdravijih" po kriterijima zemljopisnog položaja i prosječnog životnog vijeka.

Neke zemlje mogli bismo odmah uvrstiti na listu i bez razmišljanja, ali neke bi nas možda i iznenadile. Portal Maps of the World objavio je listu deset najzdravijih zemalja na svijetu.

Na svjetskoj karti zdravlja prikazane su zemlje koje zauzimaju prvih deset mjesta "najzdravijih" po kriterijima zemljopisnog položaja i prosječnog životnog vijeka. Japan je na prvom mjestu sa stanovnicima čija je prosječna starost 73,6 godina.

1. Japan

2. Australija

3. Francuska

4. Švedska

5. Italija

6. Španjolska

7. Grčka

8. Švicarska

9. Monako

10. Andora

Slična lista napravljena je i samo za države SAD-a. Amerikanci usvajaju sve više zdravstvenih navika, poput prestanka pušenja, uvođenja tjelesnih aktivnosti u svakodnevni život, navodi se u izvješću koje su objavili United Health Foundation, American Public Health Association i Partnership for Prevention. Ovo je njihovih deset najzdravijih država:

1. Havaji

2. Vermont

3. Minnesota

4. Massachusetts

5. New Hampshire

6. Utah

7. Connecticut

8. Colorado

9. North Dakota

10. New Jersey

>>Motociklom od Zagreba do Afrike! Pogledajte kako je to izgledalo

Komentara 2

DU
Deleted user
14:04 13.12.2013.

Prvih 7 europskih zemlja na listi su zemlje na moru...gdje se jede manje masna hrana: više ribe, a manje mesa....a i stanovništvo tih zemalja izgleda u prosjeku mladolikije od ostalih

Avatar Lu-Čen
Lu-Čen
19:33 13.12.2013.

more je najbolji izvor života , i drugi su dobri , ali obale mora ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije