Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrh vrhova

Ovo je 10 najljepših plaža na svijetu

Grace Bay, Providenciales, Otoci Turks i Caicos
Foto: Csouthard/Wikimedia Commons
14.07.2017.
u 19:40

Izabrali smo neke od plaža koje se nalaze u vrhu više izbora najljepših plaža na svijetu

Kamo na ljetovanje? Odluka je to koja ovisi o nizu čimbenika. Onima koji se vole kupati ili jednostavno uživati u prekrasnim vidicima jedan od čimbenika su i - plaže.

Izabrali smo neke od najljepših plaža iz cijelog svijeta.

Zlatni rat, Hrvatska

Ovo je možda najljepša plaža u cijelom Jadranu. Smještena je u Bolu, na južnoj obali otoka Brača, a zahvaljujući ljepoti i karakterističnom obliku postala je jedan od najpoznatijih simbola hrvatskog turizma. Riječ je o rtu koji pod utjecajem vremenskih uvjeta ponekad i mijenja svoj oblik, no uvijek izgleda prekrasno.

Honokalani, Havaji, SAD

Prva na popisu 20 najljepših plaža na svijetu po ovogodišnjem izboru časopisa Condé Nast Traveler. Prepoznatljiva je po ultramarinskim vodama i obali crne boje, sastavljenoj od vulkanskih kamenčića. Nalazi se u parku Waianapanapa u Hani.

Grace Bay, Providenciales, Otoci Turks i Caicos
1/6

Grande Anse, Sejšeli

Najbolja plaža u ovogodišnjem izboru CNN-a nalazi se na otoku La Digue, trećem najvećem naseljenom otoku Sejšela. Zabačena je i treba se potruditi da se dođe do nje pa ju je zato lako previdjeti. Grand Anse je arhetipska plaža, standard prema kojemu se mjere sve druge plaže, piše CNN. Posebno se preporučuje surferima.

Zečja plaža, Lampedusa, Italija

Ova plaža na otoku Lampedusa poznati je favorit i često se pojavljuje na izborima najboljih. Zaštićene kornjače ovdje liježu svoja jaja, a u vodi se mogu vidjeti dupini.

Plaža ljubavi (Playa del Amor), Meksiko

Ova jedinstvena "skrivena plaža" nalazi se u otočju Marietas, a prepoznatljiva je po impresivnim stjenovitim prstenom koji je okružuje. Smije je posjetiti samo šest posjetitelja odjednom.

El Nido, Palawan, Filipini

El NIdo sadrži oko 50 plaža s bijelim pijeskom, a voda je, navodi CN Traveler, tako zasljepljujuće plava da Karipsko more u usporedbi s njim izgleda - mutno. A tek zalasci sunca...

Platja de Castell, Costa Brava, Španjolska

Costa Brava je pojas španjolske mediteranske obale koji se pruža od francuske granice do Barcelone. Telegraph navodi kako je Platja de Castell plaža polumjesečnog oblika s jedva ijednom zgradom na vidiku, a na kraju plaže nalaze se i ostaci iberskog naselja iz 6. stoljeća.

La Cote des Basques, Biarritz, Francuska

Biarritz posjećuju brojne zvijezde i kraljevići, ali ostaje odlučno - baskijski. Ova plaža, duga i pomalo divlja pomaže u tome. Ovdje je 1957. godine počelo europsko surfanje, kaže Telegraphov stručnjak Anthony Peregrine.

Baia do Sancho, Fernando de Noronha, Brazil

Ova je plaža prva po izboru putnika na Trip Advisoru. - Dok hodate malim puteljkom, ne možete zamisliti što vas čeka. Rajski pogled izgleda kao fatamorgana - komentirao je jedan korisnik.

Grace Bay, Providenciales, Otoci Turks i Caicos

Jedna od plaža koja se nalazi u samom vrhu više izbora. - Nevjerojatno bistra, čista voda sa stotinama nijansi plave i zelene - jedan je od komentara na Trip Advisoru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije