Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ima i boljih

Na gubite vrijeme: Ove filmove i tv serije ne biste trebali gledati ovo ljeto

Foto: Promo
1/3
12.07.2017.
u 10:44

Na godišnjem ste i planirate vruća popodneva iskoristiti za odmor i gledanje serija i filmova, savjetujemo vam što ne biste trebali gledati.

Ljetna ljepljiva i vruća poslijepodneva na godišnjem odmoru mnogima od nas u pravilu su rezrvirana za gledanje omiljenih serija i filmova, stoga smo ovih dana sa svih strana bombardirani prijedlozima što gledati tijekom tog dugoočekivanoga godišnjeg odmora.

Odlučili smo se okrenuti pilu naopako i uštedjeti vam te dragocjene slobodne minute. Stoga su ovo serije i filmovi koje je pametnije – preskočiti. Čak i ako ste veliki fan filmskog serijala “Alien(s)” (kao što sam to ja) nikako, ali nikako nemojte vrijeme gubiti ispred ekrana dok se na njemu prikazuje “Alien Covenant”. Iako režiju potpisuje Ridley Scott, tata “Aliena”, u ovom nastavku sve je zakomplicirano, razvučeno, a gorljivim fanovima serijala bit će na mahove i iritantno jer se u mnogočemu kosi s dosadašnjim saznanjima, a oni kojima je ovo prvi film iz ove franšize nikako neće shvatiti fascinaciju generacija gledatelja ludih za tim filmovima. Ukratko, film koji traje dva sata može se svesti u dvije rečenice i snimljen je samo i jedino da bi zgrnuo lovu na lovorikama stare slave. Stoga: ako ikako znate – preskočite ga.

“Transformeri: Posljednji vitez” još je jedan nastavak toga blockbustera, peti u nizu slavne franšize. Najavljivan kao veliki ljetni hit, zapravo je, oprostite na izrazu, veliki “shit” (drek). Iako sam, poučena iskustvom i činjenicom da je četvrti film iz serijala bio nepotreban i snimljen samo da bi tvorcima napunio džepove, ovom filmu pristupila s minimalnim očekivanjima, nadala sam se da ne može biti lošiji od kriminalnog četvrtog nastavka, Bay i ekipa uspjeli su me uvjeriti u suprutno. Znači, čak ni to što u filmu glumi Anthony Hopkins ne čini ga gledljivijim. Cijeli film prilično je kaotičan, nepovezan, nedosljedan, nelogičan… Primjećujete, vjerujem, puno prefiksa “ne”, pa da ne duljim – film je, jednom riječju – negledljiv.
Ljeti, svake sezone, imamo barem jedan film koji se referira na kultne Spielbergove “Ralje” i u glavnoj ulozi ima strašnu veliku bijelu psinu. Iznimka nije ni film koji se reklamira kao “strašna ljetna priča” – “Into the Deep”. Već izlizani kliše o glupim Amerikancima na godišnjem odmoru, s iznimno loše umontiranim krvožednim morskim psima daje film u kojem sami poželite, ne pojesti, ali barem zadaviti glavne junakinje. Ako ipak odlučite dati šansu tom filmu, a nemojte, učite na mojim pogreškama, slijedi spoiler pa preskočite. U filmu nema ni pola litre krvi, pojedenih dijelova ni strašnih zuba. Kao da gledate dosadni dokumentarac s elementima fikcije.


 

Kad smo pak kod serija, nakon proljetne jake scene s “13 razloga zašto”, “Velikim malim lažima”, “Sluškinjinom pričom” te ljetnim hitom svih hitova – sedmom sezonom “Igre prijestolja” stigle su i serije koje love svoje mjesto pod suncem upravo u ljetnoj pauzi.
Mnogi su već odavno “skinuli” nove nastavke “Twin Peaksa”. Iako je riječ o seriji koja nesumnjivo ima mnogobrojnu publiku, kada se podvuče crta ostaje onaj gorak okus u ustima. Okus nedostojnosti. Neke orriginale nemoguće je nadmašiti pa možda ne bi trebalo ni pokušavati. Ako niste njezin veliki fan, a da jeste dosad biste sigurno već gledali pompozno najavljivan nastavak, i ovu seriju radije preskočite.

Serija “Glow” tematikom, ženama hrvačicama, jako me zainteresirala, ali, nažalost, nije pitka i dok je gledate neizbježno si postavljate pitanje gubite li time vrijeme. Ne znam kako vi, ali ne volim serije koje mi bude taj osjećaj. Eter su preplavile i brojne tinejdžerske serije, no nijedna, nažalost, nije kalibra “13 razloga zašto” tako da vam, od srca, preporučujem da radije gledate neke starije, provjereno kvalitetne serije, nego da gubite vrijeme poput mene.

Komentara 1

SC
schwertransport
11:40 12.07.2017.

Daj nam preporucite Hrvatsku seriju da gledamo koju gledaju i susjedi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije