Naslovnica Lifestyle Putovanja

Ovih 12 apartmana i kuća iz Hrvatske natječe se za titulu najboljih u Europi

Nakon prve faze, stručni žiri je odabrao po osam finalista za svaku kategoriju
31. kolovoza 2017. u 15:03 6 komentara 46134 prikaza
Finalisti izbora za najbolji turistički apartman ili kuću za odmor u Europi 'European Holiday Home Award'
Foto: Promo

U finale izbora za najbolji turistički apartman ili kuću za odmor u Europi 'European Holiday Home Award' ušlo je 12 hrvatskih smještajnih objekata, a svečano proglašenje pobjednika održat će se 14. rujna, priopćili su u četvrtak iz Hrvatske gospodarske komore (HGK).

Nagrađena kuća NOVI SMJER RAZVOJA Kuća iz Zagreba proglašena najboljom i najfunkcionalnijom na svijetu!

Proglašenje će biti na gala večeri u organizaciji Europske udruge za obiteljski turizam (EHHA), čija je Zajednica obiteljskog turizma pri HGK članica od ožujka.

Finalisti izbora za najbolji turistički apartman ili kuću za odmor u Europi 'European Holiday Home Award'
1 / 48
Verudica

"Takav uspjeh smještajnih objekata iz Hrvatske potvrda je rada Zajednice obiteljskog turizma pri HGK na unapređenju kvalitete promicanjem specijalizacije, brendiranja i edukacije razvijenih kroz godišnji ciklus nacionalnih i klasterskih Foruma obiteljskog smještaja putem kojih se educira više od 6000 domaćina obiteljskog smještaja“, kazao je predsjednik Zajednice obiteljskog turizma pri HGK Nedo Pinezić.

Nominirani iz Hrvatske su Villa Vista u mjestu Zamask, apartmani Sreser na poluotoku Pelješcu, kuća za odmor Verudica, Villa Sea Edge, Holiday Villa iz Splita, Villa Falcon Rook, Gornje Podbablje kod Makarske, Villa Milica, Villa Prosika, Split-Srinjine, Vadediji kod Žminja, kuća za odmor Ulika.

Najljepše kuće u Zagrebu biseri arhitekture Ovo je pet najljepših kuća u Zagrebu

Nakon prve faze, stručni žiri je odabrao po osam finalista za svaku kategoriju, među kojima je čak 12 iz Hrvatske, odnosno najmanje jedan u svakoj od kategorija.

 

Kategorije u kojima je bilo moguće konkurirati su najbolji smještaj za odmor u europskoj prijestolnici, najbolji smještaj za odmor na plaži, najbolji smještaj za obiteljski odmor, najbolji zeleni smještaj za odmor, najbolji smještaj za odmor s kućnim ljubimcima, najbolji smještaj za zdravstveni i wellness odmor, najbolje jedinstveno mjesto za odmor te najbolji pristupačni smještaj za odmor.

Danas turizam manje slavimo, sve češće kritiziramo zaboravljajući što bi bilo kad ga ne bi bilo. Megauspjeh Rekordna socijalistička ‘86. o ovim je turističkim brojkama mogla – sanjati

"Ukupno je bilo prijavljeno 425 smještajnih objekata iz 18 zemalja s ukupno 640 nominacija. Najviše je prijava po zemljama pristiglo, nakon Španjolske, upravo iz Hrvatske, točnije iz Istre i Dalmacije, a upravo su iz tih regija i finalisti“, istaknula je zamjenica predsjednika Zajednice obiteljskog turizma pri HGK Danijela Čavlović, koja je ujedno i članica Povjerenstva za ocjenjivanje European Holiday Home Awarda.

Iz HGK podsjećaju da se u rujnu otvaraju prijave za dodjelu nagrada za obiteljski smještaj u sklopu akcije „Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku“, a prijave će se moći poslati putem obrasca koji će biti sljedeći tjedan objavljen na web-stranicama HGK.

Novi Vinodolski: Češke turistkinje fotografiraju se s mobitelom na rivi Radmila Kovačević Ovo može biti početak nove zlatne ere domaćeg turizma Turisti u Zagrebu ekonomija dijeljenja Iznajmljuju domove i poboljšavaju kućni budžet Hvar Omiljena destinacija Pogledajte Hvar kakvog još niste vidjeli
Lesnina roštilj
PROLJETNE RADOSTI
Došlo je proljeće, a mi smo se uputili u potragu za novim roštiljem

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Oneill
  Oneill:

  Kako znate dasu te baš u HR najljepše.

 • Avatar Artoo Detoo
  Artoo Detoo:

  Za neke se pitam kako su se našle na ovom natječaju.

 • Avatar nula
  nula:

  Ne budite naivni. Oni najljepsi, za njih zna malo ljudi jer bi mu dosla porezna da objasni odakle mu lova ..