Naslovnica Lifestyle Ljubav & veze

Ovi tjelesni znakovi pokazat će vam da je vaša veza - gotova!

Položaji tijela koji partneri imaju jedan prema drugome i način na koji se fizički postavljaju u odnosu, otkrit će kakav je taj odnos i što partneri osjećaju jedan prema drugome.
18. prosinca 2018. u 19:54 0 komentara 13669 prikaza
Ilustracija
Foto: Thinkstock

Svaka veza ima uspone i padove, lijepe i vesele trenutke i one malo teže. No, čak i u onim "savršenim" vezama, nikada partneri nisu svaki slobodan trenutak posvećeni samo jedni drugome i izmjenjivanju nježnosti.

par sretan život Želite ostariti sretno? Ovo biste trebali raditi barem jednom tjedno

Govor tijela može otkriti puno toga u svakom odnosu, a tako će i pokazati, ako znate prepoznati znakove, da vam se uskoro sprema prekid veze.

Položaji tijela koji partneri imaju jedan prema drugome i način na koji se fizički postavljaju u odnosu, otkrit će kakav je taj odnos i što partneri osjećaju jedan prema drugome. 

Riječi su riječi, ali ako ih ne slijede djela, ostaju samo ono što je izgovoreno, pojasnila je Lisa Mitchell, forenzičarka i stručnjakinja za govor tijela. 

korisno 4 načina da smirite svađu kada se uhvatite u koštac s partnerom

Okrećete lice jedno od drugog

Parovi koji su emotivno povezani, imaju i sinkronizirane govore tijela, a da najčešće toga nisu ni svjesni.

Partneri koji su u neskladu, imaju suprotno ponašanje. Instinktivno se udaljavaju jedno od drugog, sjedaju jedan nasuprot drugog umjesto jedno pored drugog i sl.

Izbjegavate kontakt očima

Istraživanje provedeno 1970. godine imalo je za cilj otkriti kako se parovi u romantičnim vezama ponašaju kada su sami u nekoj prostoriji. Pokazalo se da partneri koji su se izjasnili da su u sretnoj vezi, održavali su dulji kontakt očima nego parovi koji su prijavili slabiji intenzitet osjećaja. Ljudi gledaju u ono što im se sviđa, ako im se nešto ne sviđa, okreću pogled na drugu stranu. 

Istraživač i psiholog John Gottman proveo je istraživanje u trajanju šest godina. Pratio je novovjenčane parove i njihov odnos nakon šest godina. Oni koji su ostali zajedno bili su bolji u jednome: Češće su se okretali jedan prema drugome nego jedan od drugoga. Od onih koji su ostali zajedno, 86 posto svog zajedničkog vremena su bili usmjereni jedno na drugo.

Radite grimase

Ako radite grimase jedno drugome, to je gotovo uvijek znak za uzbunu.

nije ni sanjala Napisala je pismo muškarcu iz svojih snova, a nakon tri godine dogodilo se ovo

Pogledajte i video Dječak dobio najbolji poklon za Božić

Hrvatski Telekom i Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM)
Generacija NOW
Pobjednički tim natječaja Hrvatskog Telekoma i IRIM-a: „Definirali smo i napravili svoj standard IT učionice – onakav kakav kod nas još ne postoji“

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.