Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog svježine

Ove namirnice zapravo bi se trebale držati u hladnjaku, a to rijetko tko radi

shutterstock
21.03.2021.
u 07:00

Pogrešni uvjeti mogu dovesti do neugodnih posljedica, poput kvarenja, plijesni, pa čak i zaraze.

Što se tiče spremanje namirnica, moramo uzeti u obzir puno stvari kako bi hrana bila što dulje svježa, sigurna i ukusna. Pogrešni uvjeti mogu dovesti do neugodnih posljedica, poput kvarenja, plijesni, pa čak i zaraze. Svi znamo koliko je važno stvari poput mlijeka čuvati u hladnjaku, ali mnogo više proizvoda može imati koristi ako se drže na hladnom, kako piše Bright Side.

Brašno
Ova namirnica mora se čuvati na hladnom i tamnom mjestu, primjerice u hermetički zatvorenoj posudi. Na taj je način proizvod zaštićen i dulje ostaje svjež. Zapravo, brašno koje se otvorilo bit će dobro u hladnjaku 12 mjeseci, dok na sobnoj temperaturi može trajati samo 6 do 8 mjeseci.

Postoje namirnice koje nemaju rok trajanja, evo koje su:

1/8

Sušeno voće i povrće
Sušeno voće i povrće zaista se može pohraniti u ormar dulje vrijeme, do 6 mjeseci. Međutim, sigurno je samo dok ostaje neotvoreno. Nakon što se to dogodi, najbolje je držati takvu hranu u hladnjaku jer joj se rok trajanja može smanjiti na jedan mjesec.

Pečeni proizvodi
Iako se ne preporučuje pohranjivanje kruha u hladnjak, proizvodi poput lepinja, kiflica i ostalog mogu biti u hladnjaku nešto dulje nego što bi to bilo u smočnici. Također, čuvanje otvorenih vrećica tortilja u hladnjaku omogućuje im da ostanu svježe do 3 mjeseca. 

Jabuke
Ovo će voće ostati svježe i hrskavo cijeli mjesec kad se čuva u vrećici otpornoj na vlagu u hladnjaku. Savjetuje se izbjegavanje pranja jabuka prije spremanja jer bi moglo prouzročiti kvarenje.

Agrumi
Naranče, klementine, grejp i drugo agrume možemo čuvati oko 2-3 tjedna u hladnjaku i samo oko 10 dana na sobnoj temperaturi. Nema potrebe stavljati voće u posudu ili plastičnu vrećicu - bolje je ako zrak cirkulira.

Orašasti plodovi
Nakon što otvorimo vrećicu orašastih plodova, najbolje je staviti ih u hermetički zatvorenu posudu u hladnjak kako bi sačuvali vlagu; na taj način orašasti plodovi dulje ostaju svježi.

Pokazala kako izgleda hrana iz McDonald'sa nakon - 17 godina!

Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
18:41 21.03.2021.

tko drzi brasno uopće uhladnjaku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije