Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Ovaj ćete viralni TikTok trik za savršeno hrskavi pečeni krumpir htjeti i sami isprobati!

Krumpir pecite na 230 ° C dok izvana ne poprimi zlatnosmeđu boju. Kad izgleda kao da je skoro gotov, ugasite pećnicu i pustite ga da još deset minuta 'odsjedi' u pećnici, kako bi bio što hrskaviji
03. ožujka 2021. u 12:30 1 komentara 18091 prikaza
Foto: Jeremy Scheck TikTok

Svaki se tjedan nađe barem jedan recept koji je postao viralan na TikTok-u, no rijetki od njih ostaju popularni i nekoliko mjeseci nakon objave - jedan od takvih zasigurno je ovaj recept za ukusni hrskavi pečeni krumpir koji je prikupio više milijuna pregleda i na tisuće pozitivnih komentara.

Recept je jednostavan, a rezultat su savršeno hrskavi krumpiri svaki put, tvrdi autor i mnoštvo pratitelja. Za ovaj jednostavni i nevjerojatno ukusni recept slijedite ovih par uputa:

Koristite voštane (a ne brašnaste) krumpire

Voštani krumpir sadrži više vode pa se češće koristi za salate i u pečenjima, a dobra je opcija i crveni krumpir,

Krumpir prvo ubacite u hladnu vodu

Ako komade sirovog krumpira ubacite u već kipuću vodu za nekoliko će trenutaka biti kuhani izvana, ali još sirovi iznutra. Krumpir će se ravnomjerno skuhati ako ga prvo ubacite u hladnu vodu, a tek onda lonac stavite na vruće kolo.

@scheckeats

if you see this & don’t follow my insta, you’ll be cursed with soggy potatoes #roastpotatoes #roastedpotatoes #potatoes #vegan #sidedish #potato

♬ original sound - LLusion

Dodajte veću količinu soli

U vodu treba ubaciti puno više soli nego mislite da je potrebno, kako bi krumpir dobio okus.

- Nećete pojesti svu tu sol, ali voda treba biti jako slana da krumpir upije samo manji dio i dobije okus - kaže Scheck.

Kad je krumpir gotov, 'izudarajte' ga s drvenom kuhačom

Kuhajte komade krumpira dok ne omekšaju, ocijedite vodu i dobro ih osušite, a zatim ih 'grubo' promiješajte i malo istucite s kuhačom jer se tako, kaže Scheck, stvara zrak zbog kojeg je krumpir kasnije hrskav.

Prvo zagrijte pleh za pečenje i ulje, a onda dodajte krumpir

Ovo nije uvjet, ali je jedan od omiljenih online trikova kod pečenja jer će na ugrijanom plehu krumpir prije dobiti lijepu smećkastu boju. Umjesto biljnog možete koristiti i ulje avokada ili pak mast.

Flower power - njega kože osnažena cvijećem

1 / 2
Dr. Hauschka

Dodajte začine i začinsko bilje 

Volim dodati mnogo začina, kaže autor recepta koji krumpiru doda svježi ružmarin, papriku, usitnjeni češnjak, crni papar, origano, timijan i malo morske soli.

Kad je krumpir skoro gotov, ostavite ga u ugašenoj pećnici još deset minuta

Krumpir pecite na 230 ° C dok izvana ne poprimi zlatnosmeđu boju. Kad vam se čini da je skoro gotov, ugasite pećnicu i pustite ga da još deset minuta 'odsjedi' u pećnici, kako bi postao što hrskaviji, prenosi Real Simple.

Znate li koliko često morate čistiti mobitel?

Mljaac! Napravite fine čokoladne keksiće – od samo pet sastojaka! Super recept Lagani kolačići koji su pola krafna pola muffin brzo se spremaju, a odlični su uz kavu ili čaj Raskošno i zdravo Da je ovo najbolji quiche koji ste jeli, shvatit ćete čim stavite prvi zalogaj u usta – spremite recept na sigurno!
zbog nacističkih konotacija
Nakon što ga je RTL izbacio iz emisije oglasio se utučeni Jurica: 'Imam vam potrebu sve objasniti'
G
PASTELNO PROLJEĆE
Guess nagradni natječaj - uslikaj svoju kombinaciju i osvoji nagrade!
  • Sarma:

    Ja ga jedem sirovog - sa korom , neopranog , direktno iz zemlje. Zemlja mi je čak i bolja od krumpira