Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAZZ ULAZI KROZ MALA VRATA

Otok Rab dobiva prvi 'Rab Jazz Festival'

Matija Dedić
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
1/2
17.08.2016.
u 14:42

Prvi rapski jazz festival otvorit će hrvatski džez pijanist Matija Dedić koji će koncertom promovirati svoj novi album "Matija svira Arsena", autorske interpretacije glazbenih klasika svojeg oca kantautora, pjesnika i skladatelja Arsena Dedića

Otok Rab postaje domaćinom prvog otočkog jazz festivala, "Rab Jazz Festivala", koji od 8. do 11. rujna dovodi ponajbolje od hrvatske i slovenske jazz scene, a organizatori kao krunu programa najavljuju kantautoricu i jazz pjevačicu Elmu Burnić.

Kako se ističe u najavi, prvi rapski jazz festival otvorit će hrvatski džez pijanist Matija Dedić. On će koncertom promovirati svoj novi album "Matija svira Arsena", autorske interpretacije glazbenih klasika svojeg oca kantautora, pjesnika i skladatelja Arsena Dedića.

Trodnevni festivalski program, koji je osmislio umjetnički direktor Bruno Mičetić, nastavlja se u petak 9. rujna nastupima Zvjezdan Ružić Trija i Bruno Mičetić Trija.

Posljednji, treći dan festivala nastupit će Damjan Grbac Gipuja, a kao kruna festivala najavljena je kantautorica i jazz pjevačica Elma Burnić, koja će sa svojim triom izvesti posebno pripremljeni program.

Glazbeni program prati i izložba fotografija jazz kritičara Davora Hrvoja na kojoj će biti prikazani njegovi najuspjeliji fotografski portreti glazbenika hrvatskog i svjetskog jazza.

– Naš jedini profesionalni jazz kritičar već desetljećima promiče jazz, čitavo vrijeme fotografskim aparatom dokumentirajući atmosferu na pozornici, svjedočeći da jazz nije samo glazba, nego da utjelovljuje i komponente brojnih drugih umjetničkih žanrova poput glume, performansa, plesa, teatra – stoji u najavi. 

– Portretna fotografija trajna je Hrvojeva preokupacija – diskretno se približavajući jazzistu i ne zadirući u sferu privatnosti, stvara dojmljive karakterne portrete markantnih osobnosti – dodaje se.

Festival podržavaju Grad Rab i njegova Turistička zajednica, a suorganizatori su Goran Ćuk i Marin Javoran, u čijim se Moderato Caffeu i Banova Beach Baru upriličuju mnogobrojni jazz koncerti. 

 – Jazz je tako ušao na mala vrata i u kratkom roku postalo mainstream glazbenih događanja otoka Raba, dok na velika privlači sve veći broj ljubitelja te posebne glazbe – poručuju organizatori.

>> Sedam dana – sedam noći pjesme, plesa, tambura i vina

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije