Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROGRAM AUREA FESTA U POŽEGI

Sedam dana – sedam noći pjesme, plesa, tambura i vina

Aurea fest
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/6
16.08.2016.
u 21:20

Ključni festivalski programi održavaju se na pozornici otvorenog prostora Trga sv. Trojstva u središtu grada, zatim ulični festivali u pješačkoj zoni pokraj zgrade suda, te program zvani „Vino-grad“ s niz gastro i eno sadržaja također na središnjem trgu, a priređuju se i brojni sadržaji na još nekim lokacijama

Vinogradar Vlado Bauer, poznatiji kao jedini vinski kardinal u Hrvata, u svome je vinogradu na predjelu Fratrovica iznad Požege bio domaćin čelništvu Festivala „Aurea fest“ koje je predstavilo program ovogodišnjih priredbi koje se održavaju od 28. kolovoza do 3. rujna pod sloganom

„Sedam dana – sedam noći pjesme, plesa, tambura i vina“. Ključni festivalski programi održavaju se na pozornici otvorenog prostora Trga sv. Trojstva u središtu grada, zatim ulični festivali u pješačkoj zoni pokraj zgrade suda, te program zvani „Vino-grad“ sa niz gastro i eno sadržaja također na središnjem trgu, a priređuju se i brojni sadržaji na još nekim lokacijama.

– Na imanju ugledne požeške obitelji predstavljamo festival kojemu je i domaćin Bauer kao i mnoge generacije dao svoj doprinos kako bi se očuvao ponos i tradicija Požege, a ovogodišnji program donosi obilje glazbe i drugih sadržaja za uživanje i boravak u našem gradu – kazao je ovom prigodom gradonačelnik Požege Vedran Neferović.

Direktor “Aurea festa“ Ivan Bunjevac govorio je o Festivalu običaja 28. kolovoza koji čini povorka od Željezničkog kolodvora, Njemačkom i Kanižlićevom ulicom kroz koje će proći deset skupina folkloraša, povijesne postrojbe, konjanici, zaprege i vinogradari, pri čemu će posjetitelji kušati grožđe, mošt i vino, da bi uvečer nastupile folklorne skupine, pobjednici festivala „Zlatni glas zlatne doline 2016.“ i bila izabrana najgizdavija Šokica, a on je najavio i Festival koreografiranog folklora 1. rujna na kojemu nastupaju najbolji KUD-ovi sa šireg prostora Slavonije dok će večer završiti koncertom Miroslava Škore.

Koordinator Festivala uličnih svirača i mađioničara Dario Hak najavio je tu večer za 29. kolovoza, te sljedeće večeri  Festival plesa sa niz skupina i stilova, te modnom revijom, a ulični svirači će sve dane nastupati u pješačkoj zoni zajedno sa tamburaškim sastavima i drugim glazbenicima.

– Festival popularne glazbe je u petak 2. rujna kada će se izvesti 16 novih pjesama u pop i rock stilu kontinentalne glazbe, te 16 uspješnica s prijašnjih festivala, a nastupit će Begini, Gazde, Emina Arapović, Geronimo, Mejaši, Vigor, Posegana, Marko Tomasović, Kristijan Rahimovski i drugi – kazao je prodirektor te priredbe Damjan Pirović koji je najavio i Festival džeza zadnjeg dana kolovoza uz nastup Big banda Požega, Green house banda iz Zagreba i dive Zdenke Kovačićek.

Bit će i sadržaja za mališane u Dječjem zabavnom parku, te za mlade. Naime, prodirektor Festivala elektroničke glazbe Mladen Topić Topa ističe da 1. rujna u diskoteci „Platinum IN“ od 23 sati nastupa pet DJ-a predvođenih Zagrepčaninom Tomom Bagyjem.

Izravni televizijski prijenos HTV-a bit će 3. rujna kada je festival „Zlatne žice Slavonije“, dok će prethodna večer biti snimljena i odgođeno emitirana. Prodirektor tog festival Dominik Škrabal najavio je izvođenje 16 novih tamburaških pjesama u tradicionalnom, starogradskom i urbanom ugođaju, a poznata imena kao što su Kićo Slabinac, Slavonske lole, Miroslav Škoro, Garavuše, Boris Ćiro Gašparac, Dike, Stjepan Jeršek Štef, Slavonski dukati, Salaš, Cecilija, Stjepan Japarić, Sokak bez imena i drugi izvest će i uspješnice sa prethodnih požeških festivala.

Direktorica Turističke zajednice Požege Silvija Podoljak najavila je popratne priredbe kao što su Fišijada, izložba, polumaraton, Festival povijesnih postrojbi Hrvatske i drugo.

>> Axwell održao party sezone, plesala i Ana Rucner

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije