Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlična ideja

Tiktokerica pokazala kako se peru drvene kuhače: 'Nikad ih ne stavljajte u perilicu, ovo je puno sigurnije!'

TikTok
04.07.2022.
u 13:30

Nakon što stavite drveni pribor u staklenku i dodate mjericu sode bikarbone, zgrabite kuhalo i prelijte sve kipućom vodom

Jedna obožavateljica trikova za čišćenje podijelila je svoj najbolji savjet za čišćenje drvenih kuhača – i upozorila kako ih nikada ne smijete staviti u perilicu suđa.

Melanie Lionello na TikToku je pokazala koliko može biti prljavo drveno posuđe, čak i nakon pranja u perilici posuđa, kako prenosi The Sun. "Kladim se da vaše kuhače nisu ni približno čiste kao što mislite", rekla je u viralnom videu.

Soda bikarbona može učiniti čuda, no nemojte se njome koristiti za ovo...

1/6

Držeći veliku drvenu kuhaču koja se isprva čini potpuno čistom i bez ostataka hrane, Melanie je demonstrirala trik koji će, prema njezinim riječima, riješiti svu prljavštinu. Za to trebate staklenu posudu, obilnu količinu sode bikarbone i kipuću vodu.

@frommylittlekitchen Don’t trust your dishwasher with wooden spoons! #cleantok #kitchenhack #cleaninghack #woodenspoon #learnontiktok #fyp ♬ original sound - Melanie Lionello

Nakon što stavite drveni pribor u staklenku i dodate mjericu sode bikarbone, zgrabite kuhalo i prelijte sve kipućom vodom. Nakon petnaestak minuta soda bikarbona učinit će svoje, a nekad kristalno čista voda postati mutna.

''Preporučujem da ovo radite svakih nekoliko mjeseci sa svojim drvenim kuhačama, pogotovo ako ih često koristite poput mene. Tako znate da će biti čiste. Ovaj trik od velike je pomoći ako koristite sastojke poput kurkume, rajčice, paprike, ulja”, objasnila je.

Njezin video brzo je postao viralan na društvenim mrežama i brzo prikupio više od 320 tisuća pregleda, a mnogi korisnici ostali su oduševljeni jednostavnim trikom.

Čaše su vam 'zamagljene' od kamenca? Ovaj prirodni proizvod savršeno će ih očistiti:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije