Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rijetki slučaj

Otišla je liječniku zbog kašljanja, a onda saznala nešto neobično - srce joj nije bilo gdje treba

Claire Mac/TikTok
21.07.2021.
u 11:30

Na sreću, ovo rijetko stanje nije opasno po život.

Claire Mac, 19-godišnjakinja iz Chicaga, prošli mjesec porezala se bodljikavu žicu, pa je brzo otišla u bolnicu po injekciju protiv tetanusa. Ondje su liječnici primijetili da jako kašlje, pa se požalila na česte prehlade. 

Napravili su rendgen kako bi provjerili ima li infekciju pluća, a ono što su vidjeli na nalazima ih je iznenadilo.

Liječnik ju je pitao zna li da je njezino srce na suprotnoj strani nego što je uobičajeno, a Claire je rekla da joj je ovo prvi glas. "Počela sam se smijati, bila sam zbunjena i nisam mogla vjerovati. Objasnio mi je o čemu je riječ."

Pogledajte video:

@caremack

##stitch with @caremack rip to any surgeon that has to do heart surgery on me ##dextrocardia ##heart ##situsinversus ##medtok ##hospital ##er ##xray ##nyc

♬ original sound - Claireeeeee

 Claire ima dekstrokardiju, odnosno srce smješteno na desnoj strani umjesto na lijevoj. Ovo je vrlo rijetko stanje s kojim se rodi manje od 1 posto ljudi, pa su osim liječnika i njezini roditelji bili šokirani.

"Saznala sam ovo tek s 19 godina... Iako, jednom sam bila na pregledu kod svog liječnika i rekao je da mi se srce jače čuje na desnoj strani. Ipak, ne možete tek tako postaviti ovu dijagnozu koja je prava rijetkost", priča Claire koja je svoju situaciju ispričala na TikToku i postala viralna - pogledalo ju je više od 3 milijuna ljudi, prenosi The Sun.

Dekstrokardija nije opasno stanje - ako do sada nije imala nikakve smetnje, vjerojatno niti neće, tvrde liječnici.

Mladić umro nakon rutinske operacije, liječniku šest mjeseci zatvora:

1/3
Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
17:03 21.07.2021.

Rodena tako

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije