Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vratili ih u mladost

Osoblje doma za starije svojim štićenicima ostvarilo snove: Odveli su ih na klizanje

metro.co.uk
16.01.2020.
u 23:13

Rosie Livinia Kirkin obožavala je klizanje kada je bila mlađa. Još uvijek čuva uspomene kada je klizala po ledu u Richmondu u svojim dvadesetim, ali sada 88-godišnjakinja, koja se nalazi u domu The Summers, mislila je da su ti dani završili.

No, zahvaljujući osoblju iz CHD Living, koje vodi njen dom, Rosie i još 25 drugih ljudi, koji žive u 11 njihovih domova, imali su poseban dan na klizalištu.

Tijekom blagdana, stanovnici domova pričali su o klizanju kada su bili mlađi te osoblje inspirirano njihovim pričama, odlučilo im je vratiti sjećanja.

Tim je pronašao invalidska kolica koja se mogu koristiti i na ledu, a grupa koja se sastojala od osoba od 35 do 96 godina starosti imala je priliku ponovno proživjeti svoju mladost.

U ponedjeljak, 13. siječnja, proveli su popodne na klizalištu, gdje su 'letjeli' po ledu uz pomoć osoblja i obitelji.

Sue Spicer, supruga stanovnika Lewisa, 91, rekla je kako je bilo sjajno vidjeti Lewisa kako 'leti' po ledu i istinski uživa. Kaže kako je izgledao slobodan, što nije vidjela otkako je morao amputirati nogu.

Rekla je: "Ovakvi doživljaji im puno znače. Iako često ne mogu pričati o tome, njihova sjećanja i dalje postoje. Lewis će ovaj dan pamtiti zauvijek, a sigurna sam da će htjeti i ponovno ići klizati."

Shaleeza Hasham, upraviteljica domova za njegu, kaže: "Mi u CHD Livingu vjerujemo da pružanje izvanredne njege našim stanovnicima je izuzetno važno, no smatramo da su i doživljaji jednako bitni."

Taj dan donio je njihovim stanovnicima izuzetnu sreću i veselje jer ih je maknuo iz rutine, a bili su i među drugim ljudima koji su tada bili na klizanju, piše metro.co.uk.

Ovaj gospodin već 47 godina prodaje kestene:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije