Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korisni savjeti

Opasnosti koje vrebaju ljeti: Japanke su nepoželjna i opasna obuća, evo zašto

Shutterstock
09.08.2019.
u 07:00

Sunce i more kriju i neke opasnosti, a važno je uvijek biti spreman na sve

Iako je ljetovanje stvoreno za opuštanje i nerazmišljanje, postoji nekoliko stvari na koje bi trebalo obratiti pozornost i koje mogu biti opasne

Sunce i koža 

Foto: Shutterstock

UV zrake mogu bitno utjecati na kožu i izazvati iritacije i prištiće. Ovo posebno vrijedi za ljude koji inače imaju probleme s kožom. Najvažnije je nanijeti kremu za sunčanje, čak i kod kratkog izlaganja suncu. 

Sunčane naočale

Važno je zaštititi i oči, a za to služe sunčane naočale. Zato uvijek treba paziti da su kvalitetne i da na njima piše da pružaju zaštitu, a to znači da na njima mora pisati A CE ili UV 400. 

Voće i povrće 

Na ljeto je odlično konzumirati voće i povrće. Pogotovo ono koje sadrži puno vode, kao što su lubenica ili pak rajčica. S druge strane, trebalo bi pripaziti i konzumirati voće koje nema mnogo šećera. 

Previše alkohola 

Ljeti se pije više alkohola od ostatka godine. Pivo, kokteli ili voćna vina piju se umjesto sokova, a to baš i nije poželjno jer može doći do dehidracije. Osim toga puni su šećera. Voda je uvijek odličan izbor, a dodatak limuna može poboljšati okus. 

Japanke

Iako ih mnogi nose, japanke nisu najbolji izbor obuće. Njihova podloga je pretanka i ne pruža dobru potporu za nogu. Najbolje bi bilo nositi udobnu obuću s debljim potplatima.

Ključne riječi

Komentara 2

DM
domagoj.maricic.90
08:33 09.08.2019.

Inaće sve japanke imaju tanki i neudoban đon. Koje sr.nje od članka.

Avatar Golum
Golum
08:46 09.08.2019.

Od autorà clanka smo luđi mi koje ovo smece idemo citati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije