Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smijeh je lijek

Oni govore istinu i jeftiniji su od psihijatra. Upoznajte ljude kojima je posao - smijeh!

smjeh6.jpg
Foto: import
25.03.2016.
u 11:24

Da je smijeh lijek, kaže nam dobra stara poslovica, no u stvarnosti rijetko kada smijeh gledamo na taj način. Možda se nasmijemo na koji vic u novinama ili nečiju smotanost, no kroz život prolazimo ozbiljnog lica. Takva je situacija i u Hrvatskoj gdje se više volimo žaliti nego šaliti, no ipak nam doze humora dolaze sa svih televizijskih kanala i društvenih mreža pa se ni ne trudimo biti izvor smijeha.

– Povezanost uma i tijela nije ništa novo. Biti dobra zdravlja je harmonija tijela, a harmonija počinje u našem umu. Humor pokreće energiju i oslobađa resurse. Humor vam jednostavno pruža novu perspektivu koja vas pokreće na promjenu – istaknula je dipl. psihologinja, profesorica Sandra Milloti Ašpan. A što komičari kažu o smijehu koji je sastavni dio njihova posla, upitali smo Marijanu Perinić i Marka Petra Oreškovića.

Marijana Perinić nacionalnu je slavu stekla tek kada je imitirala aktualnu predsjednicu Republike Hrvatske, no stand-upom se bavi još od 2007. Smatra da je za profesiju komičara potrebno puno hrabrosti i malo ludosti, ali i izoštrena sposobnost primjećivanja. Kaže da je za popularnost stand-up komičara zaslužno to što je za njih karakteristično to što govore istinu, a odlazak na nastup nekog komičara uspoređuje s odlasku psihijatra: – Efekt na kraju bude sličan, a mi smo daleko jeftiniji - kaže Marijana.

Marko Petar Orešković smatra da je za ovu profesiju potrebno imati ego poput krafne veličine tri svemira te dovoljno poremećaja da ih više ne možete držati u sebi, a kaže kako nije loše ni imati iščašeni pogled na svijet. – Humor mi je bio način komunikacije s vanjskim svijetom. Nakon godina bavljenja humorom na profesionalnoj, moram primijetiti da mi se količina humora u svakodnevnoj komunikaciji smanjila – ističe Orešković.

Marko Petar član je Udruge Crvenih nosova već tri godine, ali se zabavljanjem najmlađih bavi već petnaestak, a ističe kako je sam projekt hvale vrijedan, pogotovo jer se uspio razviti u godinama kada se činilo da zbog financijske situacije nitko ne može takvo nešto pokrenuti.

Sve o smijehu i zašto biste se trebali prestati žaliti i početi se šaliti donosimo u novom broju magazina Moje zdravlje čiju naslovnicu krasi voditeljica i spisateljica Andrea Andrassy. U novom, 50. broju magazina, čitatelji imaju priliku sudjelovati u nagradnom natječaju te uz malo kreativnosti i sreće osvojiti zdrave i korisne darove!

Uz to, potražite i kupon za nagradnu igru i osvojite kuhinju u Emmezeti koju možete kreirati po svojoj mjeri.

A donosimo i dar svim čitateljima - čokoladicu Kandi Krunch Brunch za ukusan početak dana. Svim čitateljima Zagreba i Zagrebačke županije poklanjamo i Ordinacija.hr zdravstveni vodič. Novi broj magazina Moje zdravlje potražite sutra, 26. ožujka, za 5 kuna uz bogati trobroj Večernjaka te samostalno u prodaji za samo 14 kuna!

Foto: Anto Magzan/Pixell

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
10:00 26.03.2016.

Voljela bih da nam ponekad ispričate koji vic ili štos poznate komičarke Andee Andrasi. Za sada sam naletjela samo na neduhovit blog upitne pismenosti (tak se veli, ali ništa tu zapravo nije upitno). Stječe se dojam da dotičnu mediji guraju bez pokrića - ni prva ni zadnja, jel tak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije