Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez muke

Odjeća vam se obojila u pranju? Evo kako ćete jednostavno riješiti taj problem!

Shutterstock
29.02.2024.
u 07:00

Nemojte očajavati, ako vam se odjeća obojala u pranju, moguće ju je spasiti uz nekoliko trikova

Ako je vaša odjeća promijenila boju, odnosno pokupila boju od nekog od komada rublja ili odjeće prilikom pranja u perilici donosimo odgovore na pitanje kako skinuti boju s odjeće.

Prvi korak - ne očajavajte,odjeća se može spasiti, a boja se može skinuti kroz nekoliko jednostavnih koraka, piše The Spruce. 

VEZANI ČLANCI:

Detaljno pregledajte perilicu i pronađite koji je komad odjeće ispustio boju i uništio ostale komade odjeće. Da biste mogli skinuti boju s odjeće potrebno je ukloniti komad koji je uzrokovao prijelaz boje na drugu odjeću.

Tada obojenu odjeću ostavite u perilici i stavite ju na novo pranje. Prilikom novog pranja važno je, uz deterdžent koji redovito koristite, upotrijebiti i izbjeljivač. Pripazite da izbjeljivač za koji se odlučite nipošto ne smije sadržavati klor u svom sastavu jer bi klor nagrizao odjeću.

GALERIJA: Genijalan razlog da u perilicu rublja ubacite - crni papar!

1/6

Važno je reagirati pravovremeno i ne dozvoliti da se odjeća osuši. Naime, skinuti boju s odjeće još je teže jednom kad se ona osuši. No ako je za to prekasno, u sljedećim koracima naučite kako skinuti boju s odjeće čak i onda kad se već osušila, a mrlje su postale tvrdokorne zbog čega djeluje da ih je nemoguće potpuno ukloniti.

U ovom je slučaju potrebno samo biti strpljiv kako biste mogli skinuti boju s odjeće. Naime potrebno je dobro namočiti obojenu odjeću kako bi se potpuno namočila prije pokušaja skidanja boje.

Stručnjaci savjetuju da obojenu odjeću uronite u vodu u kojoj ste prethodno otopili praškasti deterdžent za odjeću. Nakon što odjeća odleži osam sati u opisanoj otopini izvadite ju i provjerite jeste li uspjeli skinuti boju s odjeće. Ako proces ne uspije iz prve, pokušajte ponovo kako biste u potpunosti uspjeli skinuti boju s odjeće.

Odličan trik kako da vam ručnici budu mekani i mirišljavi: Dodajte samo jedan proizvod u pranje!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije