Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dvostruka mjerila u roditeljstvu

Odgojna stručnjakinja: 'Kad tata griješi to je simpatično, a mama je za istu grešku loš roditelj!'

TikTok/sensible_amber
15.11.2021.
u 22:15

Iz nekog razloga kao da ih trebamo potapšati po ramenu i pohvaliti kad s djetetom naprave doslovno bilo što, dok mame moraju napraviti sve i nitko ih ne hvali, rekla je.

Jeste li primijetili kako i u roditeljstvu postoje dvostruki standardi; pa su nemarni očevi mnogima simpatični, a mame koje naprave istu stvar su loši roditelji?, pitala je nedavno u svom TikTok videu Amber Wardell, odgojna stručnjakinja i vlasnica brenda The Sensible Mama osvrćući se na reklamu u kojoj tata djevojčici kosu pere - gelom za intimnu higijenu.

- Nevjerojatno koliko takvih videozapisa postoji sa 'simpatičnim i nespretnim tamama' i kako su komentari na njih uvijek isti - rekla je, dodavši da su očevi koji rade takve pogreške svima uvijek 'simpa', no ako mama napravi nešto slično, nitko neće reći "Kako slatko"...

- Nekidan sam vidjela video u kojem tata četvrti dan zaredom ne može sam ni obući djecu, pa je odjeća na njima naopako, a na donje rublje je zaboravio. I svi u komentarima kažu kako je to 'slatko' i da je najvažnije da se on trudi - dodala je.

Svima koji imaju kćeri ove pjesme mogu poslužiti kao najbolji ‘priručnik’ za odgoj

1/1

Grozno joj je, kaže, što očevima takve stvari prolaze jer su i oni roditelji, a ne dadilje na par sati.

- Trebamo ih valjda potapšati po ramenu i pohvaliti kad doslovno bilo što vezano za dijete odrade - zaključila je Wardell. Ispričala je kako je njoj, kad je na TikToku objavila video u kojem djeci u šali i nježnim tonom govori da joj je bilo teško po cijele dane biti s njima', toliko ljudi taj video prijavilo da je uklonjen s platforme. 

@sensible_amber

#motherhood #parenting #dadsoftiktok

♬ original sound - Amber

- Ljudima je toliko smetao da su ga masovno prijavljivali TikToku i na kraju je i uklonjen i to zbog 'nanošenja štete i ugrožavanja djece!' -kaže, a još joj se i danas tu i tamo zbog toga u komentarima javi neka bijesna mama...

Za kraj je Wardell poručila kako ova njena opaska nije namijenjena onim rijetkim muškarcima koji ostaju kod kuće s djecom i/ili su potpuno uključeni u svaki segment odgoja djeteta. 

- Samo bih htjela da očevi shvate kako žene nikad ne dobivaju pohvale jer brinu o svojoj djeci - poručila je u svom videu koji je pogledan 392.000 tisuća puta.

- Najmrže mi je čuti da nekoj mami otac 'pomaže' s djecom, što ne bi trebao biti ravnopravan? - pitala se jedna pratiteljica, a javila se i socijalna radnica koja, kaže, cijeli svoj život radi u skrbi za djecu i smatra da roditelj mora djetetu moći reći i da je umoran ili 'pregorio' jer im tako poručuje da se i tada treba nastaviti boriti i pokušavati...

Postavili skrivene kamere u vrtiću: Pogledajte odgojne metode ovih 'teta'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije