Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bolest

Od anoreksije i bulimije pate i 64-godišnjakinje

Anoreksija
11.03.2010.
u 11:00

Poremećaji poput anoreksije ili bulimije sve su češći i kod žena stariji od 30, pa čak i 40 godina. čak 15 posto hospitalizacija je zabilježeno u dobnoj skupini od 45 do 64 godine

Na spomen anoreksije i bulimije prva je asocijacija slika mlade i nesretne mlade djevojke. Naime, poremećaji u prehrani tradicionalno se smatraju problemom koji najčešće pogađa djevojke i žene mlađe životne dobi. Takav stav imaju čak i liječnici. Međutim, novi nalazi sugeriraju kako se četvrtina hospitalizacija povezanih s poremećajima u prehrani u Sjedinjenim Američkim Državama odnosi na osobe u dobi između 30 i 45 godina, prenosi Pliva.hr.  

Najčešće ovakve poremećaje imaju žene, ali s anoreksijom i bulimijom bori se i sve više muškaraca. Podaci prikupljeni u SAD-u pokazuju kako su poremećaji poput anoreksije ili bulimije sve češći i kod žena starijih od 30 pa čak i 40 godina. Čak 15 posto hospitalizacija zabilježeno je u dobnoj skupini od 45 do 64 godine. Istraživači napominju kako je većina hospitaliziranih osoba imala poremećaje u prehrani još u adolescentskoj dobi te se to zatim nastavlja i u kasnijim godinama, kad su takvi poremećaji potaknuti dodatnim stresom koji nose obveze oko karijere i obitelji.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije