Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nekad i sad

Obujam struka ženama veći zbog kućanskih aparata?

iscrpljenost
Photos.com
26.05.2012.
u 14:35

Istraživanje je uspoređivalo građu žena i potrošnju njihovih kalorija prije 60 godina i danas...

 

Dom pun kućanskih aparata olakšao je ženama svakodnevnicu, no ujedno je to za njih postala "medvjeđa usluga". Naime, žene su prije 60 godina trošile čak 1000 kalorija dnevno na pospremanje i kuhanje, a danas je ta brojka znatno manja, pokazala je studija britanske tvrtke Saga.

Kako su živjele bez usisavača?

Nije ni čudno da se obujam struka kod ljepšeg spola zato povećao čak 15 centimetara, od prosječnih 71 do današnjih 86 centimetara. U godinama poslije rata rijetko je koja obitelj imala perilicu rublja ili usisavač, pa su poslovi čišćenja i pranja tražili dodatan fizički angažman. To je bila njihova rekreacija. 

Veće porcije isto su krive

Naravno, nije sve u fizičkoj aktivnosti. I dok mnoge današnje žene manjak kretanja nadomještaju večernjom rekreacijom, ono što je doprinijelo debljanju je i činjenica da se u organizam danas unosi sve više kalorija jer su obroci i porcije znatno povećani. Žene su prije prosječno unosile 1818 kalorija, a danas 2178, pokazala su istraživanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije