Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ski amadé

Oaza stvorena za uživanje u snježnim radostima

skijanje
Foto: Thinkstock
12.12.2013.
u 10:23

Oko 760 kilometara raznovrsnih ski staza te 270 liftova i uspinjača

Na većini skijališta u sklopu jedne od najvećih skijaških regija u Austriji i Europi, Ski amadéa, sezona je već počela i kapaciteti su već uvelike popunjeni. Na ruku skijašima ove zime ide i hladno i snježno vrijeme, iako je 90% područja Ski amadéa prekriveno snježnim topovima pa ne treba strepiti nad vremenskom prognozom.

Ski amadé je područje koje ujedinjuje 5 regija i 25 mjesta, ispremreženo s čak 760 km odlično pripremljenih i održavanih staza, od čega je 95 km crnih, 275 km plavih i 390 crvenih. Unatoč velikoj posjećenosti, gužvi nema, jer skijaše prevozi 270 liftova i uspinjača (90 sjedežnica, 47 žičara s kabinama, 81 vučnica i 52 lifta za vježbanje). Savez Ski amadé nudi sve što skijaši i oni koji žele uživati u snježnim radostima žele – tu su zabavni i snježni parkovi, škole skijanja i snowboardanja, 260 koliba i planinskih restorana u kojima se skijaši mogu odmoriti i okrijepiti, scenski tulumi, koncerti i drugi apres ski sadržaji.

Osim toga, raznolike su i mogućnosti smještaja, od hotela i apartmana do koliba. U cijelom Ski amadéu od 2011. dostupan je i besplatni WLAN na više od 400 pristupnih točaka na planinama i postajama skijaških liftova, pa svoje snježne užitke putem društvenih mreža skijaši mogu odmah podijeliti s prijateljima. Besplatna je i aplikacija Guide koju na svojim pametnim telefonima skijaši mogu preuzeti i detaljno isplanirati svaki svoj skijaški dan. A sva skijališta u sklopu saveza Ski amadé i svih 760 km staza dostupno je s jednom skijaškom kartom (6-dnevna ski karta stoji 219 eura za odrasle, 164 eura za mlade i 109,5 eura za djecu).Ski amadé svake godine svoje goste iznenadi nečim novim, a za ovu su sezonu u nove sadržaje uložili oko 70 milijuna eura.

Najveća investicija bio je G-LINK, nova supermoderna “lebdeća” žičara koja povezuje skijališta Flachau, Wagrain i St. Johann-Alpendorf, a proteže se dužinom od 2 km, s dvije zatvorene kabine kapaciteta 130 osoba. Vožnja iznad doline traje samo 6 minuta. Nove žičare dobio je i Schladming-Dachstein, a Gastein je obogaćen novim pogonom za umjetno zasnježivanje.Novost je i “mobile ticketing”, aplikacija pomoću koje skijaši mogu kupiti ski-kartu, te je očitati i teretiti svoj račun putem W-LAN-a, pa ne trebaju čekati za kupnju karte.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije