Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nemojte...

Novi trend koji stručnjaci ne odobravaju: Žene koriste lubrikant kao podlogu za šminku

TikTok/@itsrady/@ameliaolivia09
21.10.2021.
u 10:27

Ako je siguran za korištenje na intimnom području, sigurno može i na lice - ovo misle mnogi, ali stručnjaci kažu da to baš i nije tako.

Taman kada pomislimo da se više ništa ne može izmisliti u beauty svijetu, društvenim mrežama proširi se novi trend koji zaludi masu, ali najčešće se brzo sazna da nije koristan i da može uzrokovati razne probleme. 

Novost u svijetu šminkanja, koja je zgrozila dermatologe, jest korištenje lubrikanta kao primera odnosno podloge za šminku. 

Beauty vlogerica imena Rady prošlog je mjeseca snimila video u kojem je pokazala da nanosi Durex Aloe Vera lubrikant na čisto lice prije tekućeg pudera, rumenila i bronzera i objasnila da joj pruža dewy efekt. 

Pratitelji su bili, malo je reći, zbunjeni pa nije dugo trebalo da počnu ispitivati u komentarima je li to zaista dobro za šminku, a ona je otkrila da je sastojak imena propylene glycol odličan jer pruža koži hidratantni izgled.

Kemičar Bruce Green koji je osnovao brend SOS Serum za njegu kože rekao je za The Sun da bi ovaj trend trebalo odmah prekinuti jer lubrikant definitivno nije dobar za kožu lica.

"Mogu razumjeti odakle je došla ideja, lubrikanti imaju silikon koji omogućava da se šminka primi za lice i dugo traje, ali mnoštvo lubrikanata ima sastojke koji zatvaraju pore", rekao je i dodao najvažniju informaciju koja će, nada se, odvratiti žene od ovog trenda - lubrikant može, i nakon kratkog korištenja, uzrokovati akne.

@itsrady

Reply to @madwonderland it’s also cheap 💅🏻✨ #makeuptips #makeuphacks #tiktoktips #makeuptransformation #foryou #4u

♬ original sound - Ian Asher
@ameliaolivia09

Tehehe ##lubeprimer ##testingmakeuphacks ##makeuptips ##makeupgrwm

♬ Praise God - Kanye West

Dermatolozi upozoravaju: Evo zašto može biti opasno imati gelirane nokte

1/8

Komentara 1

SK
skupiduša
23:13 21.10.2021.

Koje odvratne usne, svake prirodne su bolje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije