Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprobajte

Noge vam ni nakon brijanja nisu skroz glatke? Evo što savjetuje dermatologinja

Shutterstock
19.06.2023.
u 16:30

Suho četkanje je klasični ajurvedski ritual koji uključuje lagano četkanje kože četkom za tijelo sa čekinjama, poznatom i kao suha četka.

I dok su neke žene blagoslovljene savršeno glatkim nogama i ujednačenim tonovima kože, druge nisu te sreće pa im dlačice na nogama; odmah nakon brijanja; izgledaju bodljikavo i neujednačeno. Ta se pojava zove još i "strawberry legs" (jagodičaste ili točkaste noge) i muči mnoge žene, no postoji par načina da si i nakon brijanja žiletom osigurate glatku kožu na nogama.

Prvi korak: suho četkanje: Ovo je klasični ajurvedski ritual koji uključuje lagano četkanje kože četkom za tijelo sa čekinjama, poznatom i kao suha četka. Idući od stopala prema gore i uvijek četkajući prema grudima, lagano prijeđite četkom preko cijelog tijela (osim lica i vrata). Ovo je najbolje napraviti prije nego uđete u kadu ili pod tuš i počnete s brijanjem nogu, jer koži pruža lagani fizički piling koji će pomoći u pripremi za lakše i glađe brijanje.

"Priprema za brijanje trebala bi svakako uključivati nježni piling, kako bi se oslobodile dlačice koje su zarobljene ispod kože", rekla je za mbg dermatologinja dr. Tiffany Clay. Iako će neke žene ovaj korak raditi samo prije brijanja, može se raditi u češće, kao redoviti piling za glađu teksturu  kože.

Namažite kožu uljima: Nakon brijanja nanesite losion za tijelo dok vam je koža još lagano vlažna ,kako biste povećali upijanje. Kada to učinite, nanesite lagano ulje za tijelo lako biste zadržali vlagu. Ova metoda, također poznata kao "slagging", pomaže eliminirati jedan mogući uzrok točkastih nogu, a to je suhoća kože. Pazite da ne koristite neki jako mirisni proizvod ili bilo što radi piling odmah nakon brijanja, jer je svježe ispeglana  koža još sklonija ružnim točkicama i drugim nepravilnostima. "Najbolje je da nvečer na noge nanesete ulje preko losiona za tijelo, a ujutro samo ulje. Kada izađete na sunce, vaša će koža s uljem izgledati svježe i sjajno, pa se ionako nećete fokusirati na preostale "točkice" na njoj.

Dermatolozi tvrde da položaj spavanja i jastučnica mogu uzrokovati bore na licu: Evo zašto se to događa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije