Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PTIČJI SVIJET

Nijemci - centar za promatranje ptica

Nijemci
Foto: TZ općine Nijemci
1/2
02.11.2020.
u 15:00

Prenoćite na salašu i ujutro se s dvogledom okušajte u aktivnosti koja smiruje i opušta

Nijemcima u samo jednom satu možete vidjeti više vrsta ptica nego u drugim mjestima u nekoliko dana. Među mnogobrojnim vrstama ptica u Centru se mogu vidjeti gak, žuta, siva i bijela čaplja, crna i bijela roda, orao štekavac, žličarka, crni lunja, vodomar, bregunica… Promatrači ptica i ljubitelji prirode zacijelo neće za toplijih dana propustiti vožnju brodom “Sveta Katarina” kapaciteta 30 mjesta. Naime, ovaj je brod opremljen dvogledima i teleskopima, a Bosutom će ponovno zaploviti na proljeće sljedeće godine. Do tada u ovoj sve privlačnijoj aktivnosti možete uživati u Centru za promatranje ptica na izletištu Sopotac.

– Centar iz godine u godinu privlači sve veći broj posjetitelja jer ipak turistima pružamo sasvim drukčiji doživljaj. Brod “Sveta Katarina” u jednom smjeru, do izletišta Sopotac, plovi nekih sat vremena, a toliko mu treba i za povratak. Radi se o lijepom izletu i doživljaju na otvorenome. Imamo velik broj domaćih posjeta, ali i sve veći broj stranaca koji dolaze vidjeti neke od osamdesetak vrsta ptica u netaknutoj prirodi – kaže direktorica Turističke zajednice Nijemci Katarina Šarkić.

Do izletišta Sopotac možete i dojahati konjičkom stazom koja vodi od male štale HORIS sa šest konja, u kojoj su mnogi posjetitelji Nijemaca naučili jahati. Ako niste toliko hrabri, prepustite uzde drugima, udobno se smjestite u fijaker i uživajte u prekrasnoj prirodi uz Bosut.

A s plovidbom na Bosutu uskoro kreće i brod “Dr. Franjo Tuđman”, koji će ploviti od Andrijaševaca do Vinkovaca i Cerne. Plovidbe brodom kapaciteta 12 osoba dogovaraju se unaprijed, a cijena plovidbe ovisi o ruti, odnosno o dužini plovidbe.

– I sam sam odrastao na Bosutu, ali plovidba i razgledanje s rijeke nešto je sasvim drukčije. U nekim dijelovima Bosuta to je prava Amazona. Sigurni smo da će plovidba našim brodom biti hit, a već sada imamo brojne upite tvrtki, turističkih agencija i pojedinaca – rekao je načelnik općine Andrijaševci Damir Dekanić. 

Foto: TZ općine Nijemci

Tematsko igralište za djecu u izletištu Sopotac
Izletište Sopotac nalazi se u blizini šume, okruženo je oranicama, salašima i rijekom. Sopotac je idealno mjesto za bijeg od svakodnevice, a tu možete roštiljati, loviti ribu i, naravno, promatrati ptice. Djeca pak imaju prilike uživati u igri na tematskom igralištu. Od Nijemaca do Sopotca vodi tematsko-informativna staza s 30 panela i šest pametnih klupa. Volite li prirodu, posjetite Arboretum na obali Bosuta u centru Nijemaca i otkrijte kako izgleda tradicionalan srijemski vrt. Sjenice, klupe, bunar, pergoli – pravo mjesto za odmor, uživanje, druženje i promatranje ptica, ali i dobar početak turističke rute u Nijemcima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije