Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobro je znati

Nije uvijek najpoželjnija: Evo što vam se može dogoditi od prejake klime

Shutterstock
06.07.2023.
u 11:30

Dugotrajno boravljenje ispod klima uređaja na poslu može ugroziti vaše zdravlje

Ako radite u klimatiziranoj zgradi s lošom ventilacijom, to može povećati rizik od "sindroma bolesne zgrade" SBS. Simptomi uključuju glavobolje, suhi kašalj, vrtoglavicu i mučninu, probleme s koncentracijom, umor i osjetljivost na mirise, tvrdi dr. Michael W. Smith. On napominjanje da nema mjesta panici jer je rizik od SBS-a mali. Kako biste ga spriječili potrebno je redovito mijenjati filtere na ventilaciji te provjetravati urede, piše WebMD.

Ipak, dugotrajno boravljenje ispod klima uređaja na poslu može ugroziti vaše zdravlje. Zbog nje možete biti dehidrirani. Naime, klima uređaji usisavaju vlagu iz prostorije kako bi smanjili vlagu i ohladili je. To može izvući vodu iz kože i isušiti je, a možete biti i dehidrirani.

VEZANI ČLANCI:

Ako provodite vrijeme u zatvorenim prostorima s HVAC sustavima koji su prljavi ili se ne održavaju, veća je vjerojatnost da ćete imati glavobolje ili čak migrene. U jednoj studiji, osam posto ljudi koji rade u nezdravom zatvorenom okruženju imalo je glavobolje od jednog do tri dana mjesečno, a osam posto ih je imalo svakodnevne glavobolje. HVAC sustav može brzo postati dom za mikrobne alergene, što može povećati probleme s alergijama.

Klimatizacija može imati neke negativne učinke, ali nema sumnje da može spasiti život kada temperature skoče. Naime, kada vam tjelesna temperatura poraste iznad 39 stupnjeva, prijeti vam toplinska iscrpljenost čiji su simptomi mučnina, grčevi, vrtoglavica i osjećaj slabosti, a ako se nastavite zagrijavati, mogli biste dobiti toplinski udar.

Ovo je najčešća pogreška koju mnogi rade nakon tuširanja, prema mišljenju dermatologa!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije