Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljivo

Nije sve samo u veličini: Evo koji je tip grudi muškarcima najprivlačniji i zašto

shutterstock
19.05.2020.
u 15:19

Znanstvenici s praškog Charles Sveučilišta proveli su istraživanje u kojem su zaključili da se kroz razne kulture provlači jedna karakteristika grudi koja je muškarcima najprivlačnija

Fascinacija grudima nastaje zbog oksitocina, koji se otpušta tijekom dojenja. Taj hormon također stvara evolucijski nagon za snažnu povezanost u ljubavno-seksualnim odnosima, tvrde znanstvenici i autori knjige ‘Kemija između nas’, Larry Young i Brian Alexander, a piše 24sata

“Muška opsesija ženskim grudima je poprilično čudna. Muškarci su jedini muški sisavci koji su fascinirani grudima u seksualnom kontekstu”, rekao je Young. Žene su jedini sisavci koji razvijaju grudi tijekom puberteta, a muškarci su jedini sisavci koje te grudi miliju, masiraju i oralno stimuliraju tijekom spolnog odnosa. No postoji tip grudi koji je muškarcima iznimno privlačan. 

Znanstvenici s praškog Charles Sveučilišta proveli su istraživanje u kojem su zaključili da se kroz razne kulture provlači jedna karakteristika grudi koja je muškarcima najprivlačnija. Iako su muškarci diljem svijeta gledajući slike golih žena otkrili da im je najprivlačnija veličina grudi trojka, to zapravo nije najvažnija karakteristika. 

Jedan od najvažnijih faktora je zapravo čvrstoća tkiva, odnosno muškarci biraju grudi koje izgledaju prpošne i čvrste te koje su postavljene visoko na prsnom košu, kao da stoje u zraku. Takve grudi zapravo su simbol plodnosti jer podsjećaju na mladenački izgled, uz koji naravno dolazi i veća plodnost. No zašto su im baš grudi privlačne?

Studija Sveučilišta Sheffield pokazala je kako stimulacija grudi i bradavica povećava seksualno uzbuđenje kod 82 posto žena, a njih čak 60 posto od svog partnera traži da im dodiruje grudi. Tijekom godina postojalo je niz faktora koji bi mogli utjecati na muškarčevu fascinaciju s grudima, poput časopisa Playboy, ali znanstvenici objašnjavaju da ta privlačnost ne dolazi iz odgoja, već je ona duboko usađena u mozak na razini nagona. 

Postoje mnoge teorije zašto su grudi toliko privlačne muškarcima. Jedna govori kako je ta privlačnost evolucijsko-biološka prema kojoj su pune grudi, sastavljene većim dijelom od masnoća, pokazatelj muškarcu da je žena dobrog zdravlja i spremna roditi djecu. Druga teorija govori da seks većine primata izgleda tako da muškarac ulazi ‘odostraga’ te da ih grudi onda podsjećaju na stražnjicu.

Pogledajte kako Hrvati sve više povećavaju svoj penis bez odlaska pod nož:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije