Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Popijte odmah

Nevjerojatno što jedna čaša vode više može učiniti

Čaša vode
Foto: Thinkstock
08.03.2016.
u 12:30

Samo jedna čaša vode više na dan može učiniti jako mnogo za zdravlje, potvrdili su rezultati istraživanja objavljeni u časopisu Journal of Human Nutrition and Dietetics.

Koliko je važno piti vodu tijekom dana potvrđuje još jednom nova studija provedena na Sveučilištu Illinois.

Samo jedna čaša vode više na dan može učiniti jako mnogo za zdravlje, potvrdili su rezultati istraživanja objavljeni u časopisu Journal of Human Nutrition and Dietetics.

Ako popijete samo jedan posto više vode na dan, to će za posljedicu imati to što ćete konzumirati 8,58 manje kalorija, 0,74 grama šećera manje, 9,8 miligrama natrija manje te 0,88 grama manje kolesterola.

Ako popijete cijelu čašu ili dvije više vode na dan i navedene brojke rastu pa ćete sukladno tome u organizam unijeti čak 205 manje kalorija nego biste inače, 18 grama manje šećera, 235 miligrama manje natrija te 21 gram manje kolesterola.

Istraživanje je obuhvatilo 18,311 odraslih osoba, a provodilo se u razdoblju od 2005–2012. godine. 

>>Voda održava kožu lica mladom, ne kreme protiv starenja

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar ludiplavi24
ludiplavi24
13:06 08.03.2016.

Samo da nije prepuna FLUORA. Progooglajte malo kakav razarajuči učinak ima fluor na organizam posebno na mozak. Stvara depresivne zombije od ljudi a to se vidi pogotovo kod nas koji što nas više gaze to smo pitomiji umjesto da rasturimo pola države i stjeramo štakore u rupu.

Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
13:14 08.03.2016.

ja pijem bevandu cili dan i nista mi ne fali...ako je moga moj dida mogu i ja...

Avatar SMRT BOLJŠEVIZMU
SMRT BOLJŠEVIZMU
13:10 08.03.2016.

čekaj...misli na američku vodu prepunu raznih teških metala i klorina?....opet globalno pranje mozga za navlačenje teških bolesti....a za profit rockeffellera i inih genocidnih spodoba? WHO je do sada toliko idi.otarija preporučavao a sve u smjeru geo inženjeringa !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije