Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAŽIVANJE

Nemojte se ljutiti na partnera koji stalno ispušta vjetrove! Spašava vam život

Shutterstock
13.10.2018.
u 07:20

Možda biste (boljoj) polovici zahvaliti jer vam je produljila život. Ozbiljni smo, ovo je čak potvrdilo i istraživanje

Znanstvenici sa Sveučilišta Exeter otkrili su da je dobro udisati te mirise jer plinovi od kojih se sastoje mogu pomoći u borbi tijela protiv bolesti, kako prenosi Ordinacija. Istraživanje je objavljeno u magazinu Medicinal Chemistry Communications, a analiziran je utjecaj hidrogen-sulfata na tijelo. 

Iako u velikim količinama ovaj plin ima loš utjecaj na tijelo, znanstvenici su otkrili da u malim dozama sprječava štetu na mitohondrijima što uvelike pomaže u održavanju dobrog zdravstvenog stanja. Iako taj plin ima jak, neugodan miris po trulim jajima, prirodno se stvara u tijelu i može biti heroj za vaše zdravlje, kaže dr. Mark Wood koji sudjelovao u istraživanju

Može smanjiti rizik od raka, srčanog udara... A istraživači kažu da u starijoj dobi ovaj plin sprječava razvoj artritisa i demencije. Sada znanstvenici pokušavaju razviti kemikaliju koju bi koristili u terapiji, a ona bi u tijelu stvarala zdravu količinu ovog plina i tako dobro utjecala na zdravlje. 

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar rubinet
rubinet
09:29 13.10.2018.

Ovaj članak podiže akademsku razinu portala.

Avatar @proma-trač
@proma-trač
08:25 13.10.2018.

Sam Kujundžić osobno kuha grah za sve. Praktično i jeftino riješenje za sve one koji se ne mogu priuštiti zdravstveno i dopunsko osiguranje.

BL
bljak007
07:57 13.10.2018.

Prdež i govna za zdravlje polusvijetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije