Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
korak po korak

Nemojte biti lijeni: Evo kako se motivirati na vježbanje

vježbanje
Foto: Thinkstock
21.09.2014.
u 12:28

Iako nam se bliže zimski dani, to ne znači da je dobro prepustiti se lijenosti i izležavanju u zatvorenim zagrijanim prostorima. Obucite tenisice i uz naše savjete motivirajte se na vježbanje

1. Angažirajte obitelj i prijatelje

Ako nemate trenera, zamolite blisku osobu da prati vaš trening. Predložite prijateljima ili članovima obitelji da prate koliko redovito vježbate, da sami odrede kaznu ukoliko preskočite vježbanje, kao i nagradu za redovito bavljenje redovitom aktivnosti.

 

2. Uvedite jednostavnu promjenu

Samo jedan sat joge ili dva-tri dana šetnje tjedno mogu vas motivirati da kasnije redovito vježbate. Čim shvatite da se zbog ovih aktivnosti osjećate odlično, porast će vam želja da ih učinite navikom.

 

3. Obucite tenisice

Nekada je dovoljno samo ugledati tenisice za trening da bismo dobili motivaciju. Zato ih držite uvijek na vidljivom mjestu. Obucite ih i nagovorite sebe da izađete na pet minuta. Vrlo je vjerojatno da ćete se vani zadržati mnogo duže.

 

4. Postavite sebi točno određen zadatak

Veća je vjerojatnost da ćete postići cilj ako je on točno određen. Primjerice, da istrčite deset kilometara ili odradite određen broj sklekova.

 

5. Postepeno se vratite rutini

Ako ste napravili pauzu, nemojte se odmah vratiti na stari režim, kao da pauze nije ni bilo. Ako ste ranije vježbali pet puta tjedno, prvi tjedan nakon pauze vježbajte tek dva ili tri puta. Ovo će spriječiti potencijalne ozljede ili iscrpljenost.

 

6. Vježbanje smatrajte igrom

Ako vam teško pada odlazak u teretanu, bavite se onim vrstama aktivnosti koje su vam zabavne. Cilj je da, osim poboljšane cirkulacije, osjetite i blagotvorno utjecaj endorfina na organizam. Iako tenis, planinarenje, ili brza duga šetnja nemaju isti efekt na rad srca, svakako je bolje nego da sjedite kod kuće.

>>Kažete sebi da hoćete pa opet ne vježbate? Možda je u ovome problem

>>9 vježbi uz koje ćete trošiti kalorije i dok gledate omiljenu seriju na TV-u

>>Vježbanje neće dati rezultate ako se ne budete držali ovih 5 pravila

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar future Gohan
future Gohan
12:52 21.09.2014.

Plitki i nemotivirajuči razlozi, očito je ovo pisao netko tko baš s fitnessom nema veze, yoga nije fitness, a niti savjeti dr. Philla baš tu ne idu... Postoje mnogi razlozi zašto da vježbate, a ako je lijenost problem, ne znamm što tu može pomoći, liječina je lijenčina, a ako kad stane pred ogledalo i ono što vidi ga ne motivira da poduzme nešto, nema tu spasa ni savjeta....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije