Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savjeti dizajnerice interijera

Nema potrebe da mnogo trošite na uređenje; za luksuzniji dojam oplemenite prostor s ovim lakim pravilima

YouTube/Kristen McGowan
15.02.2022.
u 14:30

Jedan od načina da prostor bolje izgleda je, kaže dizajnerica, 'oblačenje' ukrasnih jastuka u malo manje jastučnice, da budu 'pufasti'.

Dizajnerica interijera Kristen McGowan kaže kako za uređenje doma i dobar dojam nije potrebno potrošiti gomilu novca, a na svom je YouTube kanalu otkrila nekoliko jednostavnih trikova s kojima će, kaže, svaki dom izgledati luksuzno. 

- Super je to što ne trebate orobiti banku da lijepo sredite prostor; sve je u detaljima! - tvrdi McGowan, a prvo što svima savjetuje je pravilan odabir boje.

Milenijalci su jako loši u obavljanju kućanskih poslova: Zahod čiste jednom mjesečno!

1/6

 

- Svijetle i 'tople' boje podižu prostor i čine da izgleda luksuznije - objasnila je i dodala da se eksperimentirati može s bojama i teksturama sitnih dodataka i dekorom.

- Sitnice kojima ćete ukrasiti prostor također ne trebaju biti skupe, a možete ih pronaći i u second-hand trgovinama - rekla je.

Kod njihovog je odabira, dodaje, 'tajna' u primjeni takozvanog pravila o tri koje kaže da se za dekoriranje bilo kojeg prostora odabiru komadi različite visine, oblika i teksture.

Bitan je, dodaje, i odabir pravog namještaja pa za prostorije s niskim stropovima savjetuje manje komade i obrnuto.

Osim toga, napominje da se namještaj ne treba stavljati uz zidove, već kreirati centralni dio prostora s većim komadima.

Još jedan učinkovit način da svom domu dodate dašak luksuza je, kaže dizajnerica, 'oblačenje' ukrasnih jastuka u malo manje jastučnice.

- Da jastuci izgledaju punašnije, a ne 'ispuhano' potražite presvlake nekoliko centimetara manje od njih - savjetuje.

Izvrstan način za stvaranje ugodnog ambijenta u domu je i dobar izbor rasvjete, a dizajnerica predlaže lampe i svjetiljke umjesto stropnih svjetala i lustera.

Za kuhinju savjetuje da se pobrinete da imate cijele setove suđa i pribora, jer spareni dijelovi djeluju 'jeftino'.

Kupaonica će, tvrdi ona, izgledati bolje ako je dekor u njoj jednostavan; poput npr. isključivo bijelih ručnika; jer miješanje više boja stvara dojam nereda.

- Kupite set istih ručnika i osjećati ćete se kao u hotelu! - dodala je.

A budući da veliku ulogu u dojmu ima i miris prostora, McGowan napominje da se ugodna atmosfera može postići s mirisnim svijećama, koje će i upotpuniti prostor.

- I zadnje; napravite red; stvari razbacane po radnoj površini ne izgledaju dobro pa je uvijek dobro uložiti u razne kutije za pohranu - zaključila je, prenosi The Sun

Uredio dom u retro stilu: "Devedesete su imale savršenu ravnotežu"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije